Șeful PSD și ministrul Apărării: Mesaje de condoleanțe pentru ministrul ucrainean al Internelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful PSD și ministrul Apărării din România au transmis condoleanțe în urma decesului ministrului ucrainean al Internelor, după prăbușirea avionului în care se afla.

Ministrul a decedat într-un accident aviatic lângă Kiev FOTO Arhivă
Ministrul a decedat într-un accident aviatic lângă Kiev FOTO Arhivă

„Am aflat cu mare regret despre prăbuşirea elicopterului din Brovari care a dus la tragica moarte a ministrului de Interne ucrainean Denis Monastirski, a unor copii şi locuitori nevinovaţi. Transmit sincere condoleanţe familiilor victimelor şi poporului ucrainean”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri pe Twitter.

La rândul său, ministrul Apărării din România, Angel Tîlvar, a scris a transmis condoleanţe guvernului şi poporului ucrainean pentru pierderea vieţii ministrului de interne, Denys Monastyrskiy, precum şi a altor persoane aflate la bordul elicopterului, dar şi la sol.

Ministrul de Interne al Ucrainei, mort în urma prăbușirii unui elicopter 

Ministrul Afacerilor Interne din Ucraina, Denis Monastirski, primul său adjunct, Evghen Eni, și încă un oficial au murit după ce un elicopter s-a prăbuşit în cursul dimineţii în apropierea unei grădiniţe din oraşul Brovarî din regiunea Kiev.

Adjunctul șefului biroului prezidențial ucrainean Kirilo Timoșenko a spus că ministrul de interne ucrainean se afla în drum spre un „punct fierbinte” al războiului când elicopterul său s-a prăbușit.

  Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a „deschis o anchetă preliminară” asupra tragediei aeriene de la Brovarî, un oraș din regiunea Kiev.

  Într-un mesaj distribuit pe rețelele de socializare, SBU anunță că ia în calcul mai multe ipoteze ale tragediei, și anume „o încălcare a regulilor de zbor, o defecţiune tehnică a elicopterului şi acţiuni deliberate de distrugere a elicopterului”.  

  Primele informații din presa ucraineană sugerează că accicentul ar fi fost cauzat de o eroare de pilotaj. Totuși, Anton Herașcenko, un consilier din Ministerul de Interne ale Ucrainei, nu exclude un sabotaj rusesc.  

Șase oficiali ucraineni au murit în accidentul de la Kiev 

Nouă persoane se aflau la bordul elicopterului prăbușit: șase oficiali și trei membri ai echipajului. În afară de Denis Monastîrski, victime ale tragediei aeriene sunt prim-adjunctul acestuia, Evhen Enin, secretarul de stat Iuri Liubkovici, șeful Gărzii din Ministerul de Interne Mîhailo Pavlușko, o asistentă a ministrului de Interne, Tetiana Șutiak și fotograful Mikola Ananițki.

Cei trei piloți erau Aleksandr Vasilenko, Konstantin Kovalenko și Ivan Kasianov. Toți cei nouă au murit, plus alte persoane de la sol, printre care și copii.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite