Accidentul aviatic soldat cu moartea unui ministru ucrainean. Aurescu: Vorbim tot de victime ale războiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurescu a declarat într-o intervenție la Digi24 că indiferent de rezuoltatele anchetei în cazul prăbușiriiunui avion ucrainean la Kiev, „este lar că vorbim tot despre victime ale războiului declanșat de Rusia în Ucraina”. 

FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

  „Este o tragedie extraordinară. Am exprimat deja condoleanțele noastre pentru această pierdere teribilă. Primul ministru a exprimat către omologul sau ucrainean condoleanțele României. Indiferent care vor fi rezultatele anchetei, este clar că vorbim tot despre victime ale războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei”, a spus Bogdan Aurescu într-o intervenție telefonică la Digi24.

„Din acest punct de vedere vă asigur că sprijinul statelor membre UE, inclusiv al României, și NATO va continua în așa fel încât Ucraina să câștige acest război”, a adăugat ministrul. 

Ministrul de Interne al Ucrainei, mort în urma prăbușirii unui elicopter 

Ministrul Afacerilor Interne din Ucraina, Denis Monastirski, primul său adjunct, Evghen Eni, și încă un oficial au murit după ce un elicopter s-a prăbuşit în cursul dimineţii în apropierea unei grădiniţe din oraşul Brovarî din regiunea Kiev.

Adjunctul șefului biroului prezidențial ucrainean Kirilo Timoșenko a spus că ministrul de interne ucrainean se afla în drum spre un „punct fierbinte” al războiului când elicopterul său s-a prăbușit.

  Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a „deschis o anchetă preliminară” asupra tragediei aeriene de la Brovarî, un oraș din regiunea Kiev.

  Într-un mesaj distribuit pe rețelele de socializare, SBU anunță că ia în calcul mai multe ipoteze ale tragediei, și anume „o încălcare a regulilor de zbor, o defecţiune tehnică a elicopterului şi acţiuni deliberate de distrugere a elicopterului”.  

  Primele informații din presa ucraineană sugerează că accicentul ar fi fost cauzat de o eroare de pilotaj. Totuși, Anton Herașcenko, un consilier din Ministerul de Interne ale Ucrainei, nu exclude un sabotaj rusesc.  

Șase oficiali ucraineni au murit în accidentul de la Kiev 

Nouă persoane se aflau la bordul elicopterului prăbușit: șase oficiali și trei membri ai echipajului. În afară de Denis Monastîrski, victime ale tragediei aeriene sunt prim-adjunctul acestuia, Evhen Enin, secretarul de stat Iuri Liubkovici, șeful Gărzii din Ministerul de Interne Mîhailo Pavlușko, o asistentă a ministrului de Interne, Tetiana Șutiak și fotograful Mikola Ananițki.

Cei trei piloți erau Aleksandr Vasilenko, Konstantin Kovalenko și Ivan Kasianov. Toți cei nouă au murit, plus alte persoane de la sol, printre care și copii.  

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite