Rareş Bogdan, despre interceptările din dosarul "Mită la Aeroportul Otopeni": "Nu am nicio treabă cu povestea asta"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rareş Bogdan respinge orice legătură cu presiunile pentru prelungirea contractelor de închiriere a spaţiilor comerciale de la Aeroportul Otopeni, menţionând că "nişte domni vorbeau la cadea de unii şi alţii dintre politicienii zilei".

Rareş Bogdan respinge posibile legături cu ancheta DNA. Foto: Arhivă
Rareş Bogdan respinge posibile legături cu ancheta DNA. Foto: Arhivă

"Nu comentez așa-zise stenograme și nici discuțiile dintre unii. Oricine poate spune orice despre oricine. Nu am nicio treabă cu povestea asta! Niciuna! Faptul că niște domni vorbeau la o cafenea de unii și alții dintre politicienii zilei nu înseamnă absolut nimic, așa a fost și este Frumosul și fascinantul Târg al lui Bucur, de la Conu Iancu până la...pregătirea Rotativei din 25 mai 2023...”, a declarat Rareș Bogdan la Digi24.

Rareş Bogdan, în interceptări

DNA redă, în dosar, discuţii dintre George Ivan, fost şef al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, arestat la domiciliu în dosar, şi omul de afaceri Hardan Saadeh, reprezentant al Dnata Catering SA, firmă care administrează spaţiile în care funcţionează restaurantele din Aeroportul Otopeni, în care se face referire la Rareş Bogdan şi la o presupusă intervenţie în favoarea prelungirii contractelor de închiriere

Ulterior, cei doi discută despre apropierea lui Rareş Bogdan de omul de afaceri Cristian Bălan, şi el anchetat în dosar, despre disponibilitatea liberalului de a îi face favoruri acestuia, precum şi despre importanţa europarlamentarului pe scena politică din România.

În dosar, procurorii fac referire la o întâlnire între omul de afaceri Hardan Saadeh şi Cristian Bălan, din iulie 2022, în care, printre altele, Bălan comunică faptul că “este apropiat de Rareş Bogdan, vicepreşedintele PNL, menţionând inclusive anumite afaceri în care acesta este implicat”, potrivit documentelor intrate în posesia "Adevărul".

Într-o discuție referitoare la o intervenție a lui Rareș Bogdan în vederea numirii unei persoane la Compania de Aeroporturi, Cristian Bălan susține că europarlamentarul "a ajutat", dar este "depășit".

Saadeh Hardan: Rareș nu a ajutat?

Cristian Bălan: Frate, el a ajutat, dar nu poate, dacă mă întrebi pe mine. E depășit, dacă mă întrebi..

SH: Dar nu e numărul 2 în PNL?

CB: Păi zi-mi și mie de ce numărul 2 în PNL n-a putut să-l pună undeva..Nu că n-a vrut..Am văzut cu ochii mei..Cu Ciucă..Cu poze..

(..)

CB: Bine, nu te gândi că se implică foarte tare, că îi e târșeală..El vrea să vină acuma..Pe turnantă ceva...

SH: ..(neinteligibil)..ministru?

CB: Eu cred că vine

Într-o interceptare, George Ivan și Cristian Bălan îi comunică martorului Saadeh Hardan că dacă la rotativa guvernamentală preia PNL Ministerul Transporturilor contractele s-ar putea prelungi pe 10 ani, nu pe 5, cum erau discuțiile. 

Procurorii spun că Bălan, prin intermediul lui George Ivan sau direct, ar fi cerut lui Cătălin Lăscuț (inculpat), administrator al firmei care gestionează magazinele duty-free din aeroport, și directorului Hardan Saadeh (martor), reprezentant al Dnata Catering SA, firmă care administrează spaţiile în care funcţionează restaurantele din Aeroportul Otopeni, câte 10 milioane de euro pentru prelungirea contractelor de închiriere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite