Ciolacu respinge afirmațiile inculpaților din dosarul spaţiilor de la Aeroportul Otopeni: Nu cunosc aceste personaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele PSD a susținut în cadrul unor declarații de presă că nu cunoaște inculpații din dosarul spațiilor de pe Aeroportul Otopeni, fiind întrebat referitor la stenogramele care arată că i s-a cerut să intervină pentru prelungirea contractului de închiriere a spaţiilor comerciale din aeroport.  

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

„Nu cunosc și nu a avut nimeni o astfel de discuție. Niciodată. Nu cunosc aceste personaje”, a spus Ciolacu referitor la conversațiile inculpaților din stenograme. 

Procurorii DNA au redat, în dosarul în care patru persoane sunt arestate la domiciliu pentru fapte de corupţie în legătură prelungirea contractului de închiriere a spaţiilor comerciale de la Aeroportul Otopeni, discuţii în care se face referire la o presupusă intervenţie a lui Rareş Bogdan, fiind menționat și președintele PSD, Marcel Ciolacu, dar și alți lideri din PNL. 

Anchetatorii au relatat că unul dintre inculpații din dosar, Lascuț Cătălin, susține că în 2021 i-a cerut președintelui PSD să vorbească cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, să aprobe prelungirea contractului de închiriere a spațiilor comerciale din Aeroportul Otopeni.  

În cadrul conversațiilor sunt însă invocate relații proaste între Grindeanu și Ciolacu, astfel că o intervenție pe plan politic nu ar fi favorabilă. „Cine se duce la Marcel şi orice telefon de la Marcel la minister este..nu rău, este foarte prost”, spunea unul dintre inculpații care i-au cerut și liderului PSD să intervină.

Tribunalul București a plasat în arest la domiciliu patru persoane în dosarul de corupție privind prelungirea unor contracte pentru închirierea spațiilor comerciale din Aeroportul Otopeni.

Este vorba despre George Ivan, fost director general și fost director comercial la Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), în prezent angajat în cadrul instituției, și trei oameni de afaceri: Cristian Bălan, Cătălin Lăscuț, supranumit regele duty-free-urilor, și Laurențiu Tănăsescu, director în cadrul firmei lui Lăscuț.

În același dosar, Bogdan Liţoi, fost director al Direcției Management Facilități Aeroportuare din cadrul Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), în prezent angajat al aceleiași societăţi naționale, este cercetat sub control judiciar pentru luare de mită.

Ministrul Transporturilor a afirmat că încurajează „din tot sufletul” ancheta DNA privind închirierea spațiilor comerciale la Aeroportul Otopeni. Sorin Grindeanu a precizat că a solicitat în repetate rânduri organizarea unei licitații pentru spațiile respective.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite