Rareș Bogdan: Pensiile speciale vor fi eliminate, dacă se dorește

0
0

Prim-vicepreședintele PNL a criticat în termeni duri ultimele declarații privind abrogarea pensiilor speciale.

Rareș Bogdan a criticat ultimele declarații privind abrogarea pensiilor speciale FOTO Facebook
Rareș Bogdan a criticat ultimele declarații privind abrogarea pensiilor speciale FOTO Facebook

Liderul liberal a apreciat că este foarte mult dublu limbaj în politica românească, punctând însă că românii vor putea sancționa senatorii și deputații la vot. 

Rareş Bogdan a mai precizat că, dacă se doreşte eliminarea pensiilor speciale, vor fi tăiate, iar dacă nu, „va fi balet”, fiind întrebat ce se întâmplă cu aceste veniturile. 

„Dacă se doreşte cu adevărat, se vor tăia (pensiile speciale – n.r.). Dacă nu, va fi un balet, un balet specific Parlamentului României în care nu se va întâmpla nimic. Vreau să cred că declaraţiile pe care le-au făcut de-a lungul timpului liderii PSD-PNL vor fi puse în practică şi nu e doar retorică electorală”, a spus prim-vicepreședintele PNL într-un interviu la Realitatea Plus. 

19 parlamentari beneficiază de pensii speciale 

Rezolvarea situației pensiilor speciale va ajunge în această sesiune pe masa Parlamentului, for unde 6 senatori și alți 13 deputați beneficiază însă în prezent de veniturile asupra cărora au putere de decizie.

După decizia CCR privind neconstituționalitatea abrogării pensiilor speciale, coaliția trebuie să stabilească dacă încearcă o altă eliminare a lor sau merg pe varianta impozitării drastice, subiect care a fost amânat pentru noua sesiune legislativă.

„Ministrul Finanțelor trebuie să plece acasă în cazul amânării creșterii pensiilor cu 16%”

Liderul liberal a mai susținut și că, dacă nu va fi găsită o sursă de majorare cu 16% a pensiilor, așa cum prevede legea, atunci ministrul Finanțelor Adrian Câciu (PSD) „trebuie să plece acasă”. 

Asta în condițiile în care, șeful de la Finanțe a comentat necesitatea creșterii veniturilor din 2023, declarând că nu o să se pronunțe asupra procentului de creștere a pensiilor.

Social-democratul a susținut că nu doar pensionarii au nevoie de compensarea pierderii puterii de cumpărare, arătând că în fiecare toamnă se stabileşte care va fi salariul minim pentru anul viitor și explicând că în aproximativ o lună vor fi prezentate elementele care fac parte din strategia fiscal-bugetară pe 2023.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite