Atac PNL la adresa USR. Gorghiu: Declarațiile lui Drulă sunt nocive. El a reînviat discursul pe care PSD l-a avut în perioada Dragnea

0
Publicat:

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, susține că poziționarea lui Cătălin Drulă în cazul dosarului DNA privind vaccinurilor, unde a vorbit de o ingerință a politicului în justiție, sunt asemănătoare cu cele pe care le avea PSD în perioada când șef al partidului era Liviu Dragnea.

Alina Gorghiu, ministra Justiției FOTO Eduard Enea
Alina Gorghiu, ministra Justiției FOTO Eduard Enea

Ca ministru a Justiţiei, resping categoric declaraţii şi afirmaţiile făcute în spaţiul public de conducerea USR cu privire la dosarul instrumentat de DNA în legătură cu achiziţia de vaccinuri în perioada pandemiei. Declaraţiile recente ale liderului USR Cătălin Drulă vreau să înţelegeţi că sunt nocive pentru statul de drept din România şi faptul că sugerează că DNA este un instrument politic aduce foarte multă toxicitate în societatea românească. Dânsul a reînviat practic discursul pe care PSD l-a avut în perioada domnului Dragnea şi cred că genul acesta de atac asupra justiţiei este unul care afectează societatea din România”, a afirmat Alina Gorghiu, vineri la Târgu Mureş.

Reprezentanta Guvernului a adăugat că declaraţiile lui Cătălin Drulă sunt „o eroare politică” şi totodată o eroare care produce daune de imagine României. „Spune simplu domnia sa – DNA poate să îşi facă treaba cu orice cetăţean, orice politician, mai puţin atunci când vine vorba de membri USR pentru că atunci, consideră domnia sa, activitatea DNA este vânătoare politică. Consider aceste declaraţii ale liderului USR o eroare, nu doar politică, ci o eroare care duce la producerea de daune imaginii României în afara graniţelor noastre. Sunt puncte de vedere pe care, repet, le resping în calitate de ministru a Justiţiei, pentru că toţi cetăţenii României sunt egali în faţa legii, indiferent de statut, indiferent de demnitate, indiferent de nivelul de salarizare, dacă are carnet de partid sau altceva”, a mai explicat Gorghiu.

Voiculescu rămâne pe pe listă și devine simbol al USR

Preşedintele USR Cătălin Drulă a declarat, vineri la un eveniment organizat de Renew Europe şi USR, că dosarul deschis împotriva lui Vlad Voiculescu este un exemplu alarmant de folosire a instituţiilor statului împotriva opoziţiei politice, iar statul de drept este călcat în picioare.

„Trăim cel mai periculos moment pentru democraţia românească din ultimii 25 de ani. Este mai rău ca pe vremea lui Năstase, pentru că acum, sub acoperirea războiului, se acţionează subtil şi pervers. Observăm o spirală a tăcerii, un climat al fricii”, a mai spus liderul USR.

Drulă a mai precizat, despre votul din Senat pentru ridicarea imunităţii lui Florin Cîţu, că USR va vota „pentru”, aşa cum ar vota în orice fel de caz. Despre Vlad Voiculescu, el a spus că rămâne pe lista USR pentru europarlamentare şi a arătat că este un simbol acum pentru lupta pe care o duc astăzi în România şi „o victimă şi un om inocent”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite