Primele numiri ale lui Ciolacu. Cum arată lista de consilieri a noului premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României a semnat numirea mai multor persoane în echipa sa, fiind printre acestea nume ca Bogdan Mazuru, Victor Negrescu, Ruxandra Ivan sau Victoria Stoiciu. De asemenea, aproape toți secretarii de stat ai UDMR au fost demiși.

Marcel Ciolacu l-a făcut pe Victor Negrescu (dreapta) consilier onorific FOTO Fb V.Negrescu
Marcel Ciolacu l-a făcut pe Victor Negrescu (dreapta) consilier onorific FOTO Fb V.Negrescu

Marcel Ciolacu a semnat o serie de decizii privind numirea unor consilieri de stat sau onorifici în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Lista de consilieri numitiți arată în felul următor:

- Florin-Marian Spătaru, consilier de stat - Spătaru a fost în Guvernul Ciucă ministru al Economiei. Portofoliul e acum ocupat de Radu Oprea, în urma renegocierii funcțiilor.

- Ruxandra Ivan, consilier de stat - Ivan este conf.univ.dr la Facultatea de Științe Politice a Universității din București. Aceasta e parte a corpului profesoral la Departamentul de Guvernare Comparată și Studii Europene. Ivan este și director executiv al European Movement Romania, fiind vorbitoare fluentă de engleză și franceză.

- Nicolae Comănescu, consilier de stat - diplomat de carieră;

- Victoria Stoiciu, consilier de stat - coordonator de programe la Fundaţia Friedrich Ebert România (cu orientare social-democrată)

- Carmen Orban, consilier de stat - medic de profesie;

- Minel Ivașcu, consilier de stat - vicepreședinte al Blocului Național Sindical

- Andrei-Ion Ungar, consilier de stat - activitate anterioară la Secretariatul de stat pentru Culte.

- Mihaiela Frăsineanu, consilier de stat;

- Gabriela-Otilia Romașcanu, director de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat. Aceasta a mai lucrat cu Ciolacu, la cabinetul parlamentar. De asemenea, Otilia Romașcanu este soția lui Lucian Romașcanu, fostul ministru al Culturii.

- Eugen Constantin, consilier de stat;

- Beatrice-Florina Drăghiciu, consilier de stat, cu activitate mai ales pe zona juridică

- Victor Negrescu, consilier onorific al prim-ministrului. Negrescu joacă un rol mai ales în ceea ce privește întâlnirile externe ale lui Ciolacu în ceea ce privește interacțiunea cu familia social-demicrată.

Bogdan Mazuru, reprezentant special al Guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei și combaterea antisemitismului și a xenofobiei. Mazuru e un foarte cunoscut diplomat, fiind fost ambasador al României în Franța.

Cine pleacă din guvern

Au fost eliberaţi din funcţia de secretar de stat oamenii UDMR: Vass Levente (Ministerul Sănătăţii), Matuz Adrian-Zsolt (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei), Csilla Hegedus (Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene), Antal Szabolcs Barabasi (Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale), Robert-Eugen Szep şi Fulop Lorand Arpad (Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor), Gabor Sandor (Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii), Kacso-Doboly Izabella-Maria (Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse), Peter-Janos Makkai (Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale), Andras Istvan Demeter (Ministerul Culturii).

Totodată, Akos Derzsi a fost eliberat din funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Tot la cerere, Levente Porzsolt a fost eliberat din funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, la Garda Forestieră Naţională.

Mai rămâne de văzut ce se va întâmpla cu prefecții și cu subprefecții UDMR, precum și cu oamenii din instituțiile deconcentrate. Dacă și aceștia vor fi demiși, UDMR e scos total de la guvernare.

De asemenea,  Alexandru Petrescu a fost numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu.Decizia a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite