Premierul Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanții Uniunii Naționale a Consiliilor Județene și ai Asociației Municipiilor

0
0

Premierul României s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România și ai Asociației Municipiilor din România.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a continuat seria consultărilor cu autoritățile local FOTO: gov.ro
Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a continuat seria consultărilor cu autoritățile local FOTO: gov.ro

Potrivit comunicatului transmis de Guvern, discuțiile s-au concentrat asupra temelor legate de implementarea proiectelor guvernamentale de investiții, descentralizare, finanțarea măsurilor de asistență socială, asigurarea continuității furnizării de energie în sistem centralizat și pregătirea pentru iarnă, măsurile pentru începerea anului școlar și modificarea legislației în diferite sectoare pentru sprijinirea comunităților locale.

„Continuăm să oferim susținere autorităților locale pentru a pune în aplicare politicile guvernamentale de asistență socială și pregătim împreună începerea anului școlar și asigurarea energiei pentru iarna 2022-2023 în condițiile aplicării măsurilor de protecție stabilite de Guvern. În paralel însă, continuăm să acordăm importanța cuvenită investițiilor locale – extinderea rețelelor de apă și gaze naturale, renovarea și modernizarea unităților școlare, spitalelor și centrelor medicale, reabilitarea și extinderea infrastructurii locale de transport. Fondurile naționale și europene alocate investițiilor aduc rezultate concrete și așteptate de mulți ani de români”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

În cadrul discuțiilor dintre premier și cele două asociații „au fost abordate și teme legate de finanțarea politicilor sociale, echilibrarea bugetelor autorităților publice locale, modul de calcul al impozitului pe clădiri, modificarea Codului Silvic, implementarea reformelor din PNRR și proiectul noii legi a învățământului preuniversitar”

Ciucă: România educată înseamnă șanse egale la educație tuturor copiilor

De asemenea, pregătirea începerii anului școlar 2022-2023 a fost unul dintre subiectele discutate în cadrul întâlnirii. Premierul a precizat că această tema va fi detaliată în cadrul videoconferinței cu autoritățile locale care va avea loc marți, 30 august. 

„E nevoie de o procedură unitară de decontare pentru transportul elevilor. România educată înseamnă șanse egale la educație tuturor copiilor. UNCJR si Ministerul Educației vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”, a anunțat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

La întâlnire au participat, împreună cu premierul, ministrul Attila-Zoltán Cseke, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Sorin-Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației, Mircea Abrudean, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Daniela Pescaru, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adeline Dan, secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Dan Cărbunaru, purtător de cuvânt al Guvernului.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri