PNL și PSD nu au discutat despre liste comune la alegeri. Ciolacu: Am vorbit mai mult în spațiul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel Ciolacu susține că partidele din Coaliție nu au discutat despre liste comune pentru alegerile din 2024. Premierul a punctat însă că în cursul zilei de astăzi va avea loc o ședință între PNL și PSD.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„Nici n-am apucat să vorbim. Am vorbit mai mult în spaţiul public. Astăzi avem o şedinţă de coaliţie", a declarat premierul, potrivit Agerpres.

La finalul lunii septembrie, Marcel Ciolacu a declarat că PSD și PNL vor discuta, în prima ședință a Coaliției, și despre abordarea pentru alegerile din 2024. Premierul susținea la acea vreme că nu exclude posibilitatea unor liste comune cu PNL.

„În politică există discuţii, la fel cum şi oamenii au idei. Există aceste discuţii. Nu au fost aplicate. De exemplu, luni va exista o şedinţă de coaliţie. Vom începe cu agenda guvernamentală, e normal. Vom avea agenda legislativă şi va fi şi o agendă politică. Vom discuta abordarea alegerilor, pentru că în acest moment suntem într-o coaliţie. Eu nu exclud acest lucru", susține șeful Executivului, într-un interviu pentru Digi24, la acea vreme.

Ce spun liberalii

Președintele PNL preciza, la începutul lunii septembrie, că partidul pe care îl conduce își planifică să abordeze anul electoral 2024 de unul singur.

„În analiza pe care am prezentat-o membrilor BPN, în acest moment nu există nicio proiecţie de coaliţie. Partidul Naţional Liberal are o abordare în care îşi va planifica modul de abordare a anului electoral 2024 de unul singur. Sigur, toată această, tot acest aspect al alianţelor, coaliţiilor politice urmează să fie dezbătut. Este un proces în analiză pentru şedinţa de luna următoare. Chiar astăzi, domnul prim-vicepreşedinte a prezentat calendarul nominalizărilor şi al tuturor activităţilor premergătoare intrării în anul electoral", susține Nicolae Ciucă, întrebat în privinţa posibilităţii colaborării PNL cu PSD pe liste comune la alegeri, potrivit Agerpres.

De asemenea, aceeași părere a fost susținută și de secretarul general al PNL la mijlocul lunii septembrie. Lucian Bode susținea la acea vreme că partidul se pregătește să meargă „pe picioare lui în alegerile de anul viitor”.

„Noi colaborăm foarte bine la guvernare cu PSD, în schimb, Partidul Naţional Liberal se pregăteşte pentru anul 2024 mergând pe picioarele lui în alegerile de anul viitor. Am demonstrat în 2019 că putem câştiga alegerile europarlamentare, cu o listă foarte bună şi un program politic foarte bun, susţinut de români. Am obţinut 27%”, a declarat Lucian Bode, întrebat despre o eventuală colaborare cu PSD, potrivit Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite