Turcan: Nicolae Ciucă, cea mai bună alegere a PNL la prezidențialele din 2024

0
Publicat:

Raluca Turcan susține că președintele partidului, Nicolae Ciucă, reprezintă cea mai buna variantă pentru a reprezenta partidul Național Liberal la alegerile prezidențiale din 2024.

Raluca Turcan, ministrul Culturii FOTO: Mediafax
Raluca Turcan, ministrul Culturii FOTO: Mediafax

„Desemnat oficial nu este neapărat foarte relevant, ci pregătit deja aş spune, răspunsul ar fi ieri. De aceea, în momentul de faţă, nu există o altă discuţie în PNL pentru candidat la preşedinţie altul decât preşedintele partidului, Nicolae Ciucă", a precizat Raluca Turcan la Digi24, potrivit Agerpres.

Raluca Turcan a subliniat că este „firesc” că președintele unui partid să aibă prima șansă pentru alegerile prezidențiale.

„Vom vedea sondajele de opinie. Uitându-mă la situaţia din PNL, răspunsul este da", a precizt aceasta când a fost întrebată dacă Nicolae Ciucă este soluția potrivită.

PNL scade în sondaje

Un sondaj CURS, realizat la comanda PSD, situează partidul condus de Marcel Ciolacu pe primul loc în intențiile de vot la alegerile parlamentare, cu 32%. AUR și PNL sunt la egalitate, cu 19%, iar USR ar obține 12%.

Conform sondajului, UDMR ar atinge pragul electoral, cu un scor de 5%. Partidul condus de Diana Șoșoacă, S.O.S România, are 4% din intențiile de vot, la același scor situându-se și PMP.

Sondajul a fost realizat în perioada 24-31 august, faţă în faţă, la domiciliul respondenţilor, pe un eşantion de 1.067 de persoane, în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite