Nicușor Dan critică delimitarea PSD și PNL de Cîrstoiu: E ceva neserios. Lupta, între mine și Piedone

0
Publicat:

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni, că lupta pentru Primăria Municipiului București s-a polarizat deja între el și Cristian Popescu Piedone și a catalogat drept neserioasă delimitarea coaliţiei PSD-PNL de medicul Cătălin Cîrstoiu.

Nicuşor Dan: Cu Gabriela Firea mi-ar fi plăcut să am o dezbatere FOTO Inquam Photos / George Călin
Nicuşor Dan: Cu Gabriela Firea mi-ar fi plăcut să am o dezbatere FOTO Inquam Photos / George Călin

În mod evident este ceva neserios, pentru moment eu nu am informaţia oficială că domnul Cîrstoiu este retras, însă, în orice caz, toată această delimitare pe care au avut-o ambele partide faţă de candidatul propus în urmă cu o lună e ceva neserios. Oricine îşi dă seama cât de complicat e oraşul ăsta, cu probleme care vin din trecut, nerezolvate, lipsă de investiţii şi e o misiune foarte, foarte grea pentru oricine, cu oricâte competenţe manageriale ar avea, să facă un proiect pentru Bucureşti în 7 săptămâni”, a declarat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, la Digi24.

Nicuşor Dan a afirmat că, în acest moment, în lipsa unui candidat viabil din partea alianței PSD-PNL, lupta s-a polarizat deja între el și Cristian Popescu Piedone.

În momentul acesta, în lipsa unui candidat viabil din partea celor două partide, datele din sondajul pe care l-am prezentat și cumva coerent toate sondajele care au apărut pe piață în ultimele săptămâni arată că fiind alegeri într-un singur tur, lupta s-a polarizat deja între primii doi clasaţi, Cristian Popescu Piedone şi cu mine, și avem fiecare 40-45%. Și atunci, e foarte greu pentru oricine să intre pe ultima sută de metri în această campanie, pleacă cu un handicap foarte, foarte mare. Asta e reticenţa legitimă a oricui din cele două partide de intra în această competiție, în acest moment”, a spus Nicuşor Dan, întrebat cu privire la un refuz al Gabrielei Firea de a fi candidatul PSD-PNL.

Primarul general al Capitalei a mai afirmat că Piedone a adunat deja susținători care în mod normal votau PSD. „În condiţiile în care el rămâne în cursă, orice candidat PSD îşi va împărţi voturile cu el”, a susținut Nicuşor Dan. 

Nicușor Dan a spus că i-ar fi plăcut să se confrunte cu Gabriela Firea la alegerile din 9 iunie.

Cu Gabriela Firea mi-ar fi plăcut să am o dezbatere, pentru că putem să comparăm ce a făcut domnia sa în patru ani şi jumătate cu ce am făcut eu în trei ani şi jumătate”, a mai spus edilul Capitalei.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite