Romașcanu, despre sprijinul acordat lui Cîrstoiu de coaliție: Poate că puteam face mai mult

0
Publicat:

Senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat, luni, că cei doi lideri ai coaliției PSD-PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, nu au decis încă dacă Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Municipiului București (PMB). Social-democratul admite că alianța „poate că putea face mai mult” cu privire la susținere medicului în această cursă electorală, dar spune că „lucrurile erau în prindere de viteză”.

Romașcanu: Decizia îi aparține lui Cîrstoiu Foto: Arhivă
Romașcanu: Decizia îi aparține lui Cîrstoiu Foto: Arhivă

Știți care e chestiunea, odată nu ne-am grăbit, acuma ne grăbim. Nu e un demers normal. Sigur că dacă domnul Cîrstoiu va decide să se retragă, nu este o chestiune de costuri, că până la urmă ți le asumi. Este un lucru pe care va trebui într-un fel sau altul să-l explicăm. (...) Pentru mine este o oarecare amărăciune, pentru că n-am apucat până la urmă să vorbim despre viziunea domnului Cîrstoiu despre București, despre viziunea contracandidaților. Am discutat foarte mult de foarte despre foarte puțin, aș zice eu. O să vedem. Eu sper să nu fie cazul”, a spus senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, la Parlament, întrebat dacă s-a grăbit alianța PSD-PNL să investească în publicitatea medicului Cătălin Cîrstoiu, montând panouri în București.

Senatorul PSD consideră că Alianța PSD-PNL va merge pe un candidat comun la PMB, „care poate fi domnul Cîrstoiu”.

Toate declarațiile conducerii celor două partide au fost în sensul unui candidat comun și acesta este și sensul acestei alianțe, cel puțin la nivel central. N-are rost să avem listă comună, să avem candidați comuni la sectoare și să nu avem un candidat comun la Capitală. Eu cred că se va merge pe un candidat comun, care poate fi domnul Cîrstoiu, încă nu s-a luat nici o decizie”, a spus Romașanu, întrebat dacă PSD și PNL vor mai avea candidat comun în cazul retragerii lui Cîrstoiu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a afirmat că cele două partide din alianță i-au oferit susținere candidatului comun la Primăria Capitalei, dar admite și că „poate puteau face mai mult”.

„PNL și PSD i-au oferit sprijin, ați văzut întâlniri de campanie, acțiuni împreună cu sectoarele, lucrul la programele de guvernare împreună cu Gabi Firea și Sebastian Burduja. Pentru cineva care intră pentru prima oară într-o asemenea competiție, lucrurile sunt cu totul noi. Probabil că dinamica pe care ar fi simțit-o ca necesară domnul Cîrstoiu a fost diferită de cea din teren. Poate că puteam face mai mult, cu certitudine facem mai mult, lucrurile erau în prindere de viteză . Acum o să vedem care este rezultatul”, a susținut Lucian Romașcanu, întrebat dacă partidele i-au oferit suficient sprijin lui Cătălin Cîrstoiu în această campanie, după ce medicul a spus că s-a simțit abandonat.

Social-democratul consideră că alianța nu l-a abandonat pe Cîrstoiu.

„Nu, nici vorbă, nu, nu. În primul rând a fost un candidat care a venit dintr-o coaliție care s-a născut destul de greu, de unde și pierderea de timp în lansarea candidaturii sale. Apoi să urnești două partide foarte mari pe un candidat și pe o campanie comună, iarăși nu este un mecanism extrem de simplu. Dar din punct de vedere al verbului a abandona, asta înseamnă o intenție, ceea ce pot să vă spun cu certitudine că nu a existat”, a spus Romașcanu, întrebat dacă medicul a fost abandonat înainte de vreme. 

Senatorul PSD consideră că decizia cu privire la posibila retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu din această cursă electorală pentru PMB i-ar aparține chiar lui într-un final.

„Mandatul este pe masa coaliției, dar în acest moment cred că (Cătălin Cîrstoiu n.r.) este primul care trebuie să spună dacă merge sau nu înainte. Pentru că toată presiunea și tot ce s-a întâmplat s-au revărsat asupra dumnealui în primul rând. Sigur că va fi probabil împreună cu dumnealui o discuție în coaliție, dar totuși înclin să cred că decizia îi aparține”, a mai spus, Lucian Romașcanu.

Deciza poliției cu privire la păstrarea candidatului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei este așteptată luni.

Liderii alianței PSD-PNL s-au reunit de la ora 10:00 pentru a discuta cu privire la scandalul izbucnit în jurul medicului privind acuzațiile de incompatibilitate

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite