Nicoleta Pauliuc, noua președintă aleasă a Organizației Femeilor Liberale

0
Publicat:

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost aleasă, cu 837 de voturi, noua președintă a Organizației Femeilor Liberale. Contracandidata sa, Cristina Trăilă a obținut 338 de voturi.

Nicoleta Pauliuc a fost aleasă noua președintă a Organizației Femeilor Liberale FOTO Arhivă
Nicoleta Pauliuc a fost aleasă noua președintă a Organizației Femeilor Liberale FOTO Arhivă

  „Votul de la Congresul Organizației Femeilor Liberale s-a încheiat. În urma numărătorii, dintr-un total de 1221 de voturi exprimate, rezultatele sunt: Nicoleta Pauliuc - 837 de voturi, Cristina Trailă - 338. Nicoleta Pauliuc este noua președintă a OFL”, a anunțat conducerea PNL. 

Inițial, în cursă erau trei persoane, depunându-și candidatura și Diana Morar, deputată de Bistrița Năsăud. În urmă cu câteva zile, Diana Morar și-a retras candidatura și a anunțat că o sprijină pe Nicoleta Pauliuc (PNL Ilfov), președinta Comisiei de apărare din Senat. 

Cealaltă candidată care a rămas în lupta internă pentru șefia OFL este Cristina Trăilă, deputată în Comisia juridică, aleasă în circumscripția București. Atât Trăilă, cât și Pauliuc, sunt la al doilea mandat în Parlament. 

Potrivit unor surse Adevărul, Nicoleta Pauliuc a fost susținută inclusiv de premierul Nicolae Ciucă pentru preluarea funcției. De altfel, Pauliuc a fost în cărți anul trecut pentru funcția de vicepreședinte pe apărare în PNL, dar nu și-a mai depus candidatura și funcția a ajuns să fie ocupată de Virgil Guran.

 Nicoleta Pauliuc o va înlocui pe Florica Cherecheș, fost deputat de Bihor. Premierul și președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri, în cadrul unui discurs în fața Congresului Femeilor Liberale, că „ne-am angajat de fiecare dată să facem în așa fel încât să creștem numărul de domnișoare și doamne în tot ceea ce înseamnă activitate și, în mod deosebit structurile de conducere, indiferent de nivelul la care ne referim”.

Cu toate astea, contracandidata sa, Cristina Trăilă, este percepută ca mai abilă politic, având mai multă experiență politică în spate.

„Sunt recunoscătoare pentru încrederea pe care colegele mele mi-au acordat-o alegându-mă în funcția de președinte al Organizației Femeilor Liberale. Votul lor mă onorează şi mă obligă să fac tot ceea ce ţine de mine pentru a transforma OFL într-o structură de elită a Partidului Naţional Liberal. Le mulțumesc din suflet”, a scris Nicoleta Pauliuc pe pagina sa de Facebook în urma câștigării alegerilor. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite