Negocierile pentru formarea unui Guvern PNL-PSD-UDMR, amânate. Grindeanu: Nu e blocaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu FOTO Inquam Photos / George Călin
Sorin Grindeanu FOTO Inquam Photos / George Călin

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a negat că ar exista un blocaj al negocierilor dintre PNL şi PSD, după ce întâlnirea de miercuri a fost amânată. Amânarea discuţiilor vine după ce PSD a votat ca propunerea partidului pentru funcţia de premier să fie preşedintele partidului, Marcel Ciolacu.

„O schimbare de program, probabil va fi reprogramat. Nu e blocaj”, a declarat prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu, după ce întâlnirea cu liberalii şi reprezentanţii UDMR de miercuri a fost amânată. 

„Mi-aş fi dorit ca astăzi să închidem componenta legată de programul de guvernare, dar sunt răbdător”, a mai completat social-democratul. 

În ceea ce priveşte propunerile de premier, Sorin Grindeanu a declarat: „Eu nu cred ca va veni cineva, aşa, din spuma mării, să fie premier. Noi am votat azi Marcel Ciolacu, a fost prezent la toate negocierile”. 

Întrebat dacă partidul său ar mai putea să mai facă concesii, Grindeanu a declarat "Eu am transmis azi punctul nostru de vedere. Dacă în urma acestor negocieri nu ne vom afla în mandatul pe care ni l-a dat partidul, partidul va decide dacă mergem mai departe sau nu”, a mai explicat el. 

În ceea ce priveşte acceptarea liberalului Nicolae Ciucă pentru poziţia de premier, Grindeanu a precizat că „singura persoană acceptabilă ca urmare a deciziei de azi este Ciolacu. Nu am vazut nominalizarea vreunui nume din partea PNL. 

Prim-viceprepreşedintele PSD a mai explicat că în momentul de faţă şansele unui Guvern PSD-PNL-UDMR sunt aceleaşi cu cele din urmă cu două săptămâni, „peste 50%”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite