Ministrul austriac de Interne vrea reluarea discuțiilor aderării terestre a României la Schengen, după rezultatele „compromisului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul austriac de Interne Gerhard Karner, a declarat, marți, că țara sa va aștepta rezultatele deschiderii spațiului Schengen pentru Bulgaria și România pe calea aeriană și navală, și abia apoi va reflecta asupra deschiderii frontierelor terestre. 

Karner a spus că UE ar trebui să permită extrădarea migranților fără azil FOTO Profimedia
Karner a spus că UE ar trebui să permită extrădarea migranților fără azil FOTO Profimedia

După lungi negocieri cu Sofia și București, am ajuns la un compromis la sfârșitul anului trecut, dar încă nu știm cum va funcționa Schengen de la sfârșitul lunii martie. Orice altceva ar fi pripit și contraproductiv”, a declarat ministrul austriac de Interne Gerhard Karner, înainte de reuniunea de astăzi a miniștrilor de resort de la Bruxelles, potrivit Radio Bulgaria.

Comisia Europeană insistă ca Austria să renunțe la blocarea celor două țări pentru intrarea lor în spațiul Schengen și pe cale terestră.

Printre condițiile impuse de Viena se numără ca ambele țări să primească înapoi refugiații înregistrați care locuiesc în prezent în Austria, precum și garantarea securității la frontierele externe ale UE și a unor ofițeri suplimentari de la agenția de frontieră Frontex.

Karner a mai spus că UE ar trebui să permită extrădarea migranților fără azil din Afganistan și Siria.

Aproape două treimi din cererile de statut în țara noastră provin de la cetățeni din aceste două țări”, susține Karner, membru al partidului Popular Conservator ÖVP,

Partenerii de coaliție, Verzii, au reacționat rapid spunând că ministrul austriac de interne nu a exprimat poziția guvernului.

Ministrul de interne, Cătălin Predoiu, a declarat luni, înaintea de Consilului JAI că țara noastră va consolida spațiul Schengen și că nu este corect să avem parte doar de o integrare parțială. Din 31 martie, România va adera la Schengen pe cale aeriană și maritimă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite