Rareș Bogdan anunță posibile negocieri privind aderarea completă la Schengen în timpul Congresului PPE de la București

0
Publicat:

Europarlamentarul Rareș Bogdan așteaptă un anunț privind acordul Austriei pentru o aderare completă la Schengen din partea cancelarului Karl Nehammer, care va participa în perioada 6-7 martie la Congresul PPE de la București. 

Europarlamentarul susține că se poate  obține un acord anul acesta FOTO Facebook
Europarlamentarul susține că se poate obține un acord anul acesta FOTO Facebook

„Sigur că mi-ar place foarte mult ca, în momentul când veţi face emisiuni, probabil, cu toţi cei 13 şefi de stat şi de guvern care vin la Bucureşti între 6 şi 8 (…) să putem să avem şi un anunţ excepţional. Nu ştiu dacă se va reuşi acest lucru. Nu ascund că lucrăm la asta, încercăm să obţinem o negociere, că, dacă tot vine Karl Nehammer şi îl vedem la faţă, măcar să vină şi cu un anunţ, să nu vină doar cu ideea de a-l înjura”, a spus prim-vicepreşedintele PNL Rareș Bogdan în cadrul unui interviu pentru Antena 3 CNN. 

Potrivit europarlamentarului, aderarea completă la spațiul de liberă circulație european poate fi obținută anul acesta. „Poate fi 2024 cu un anunţ prietenos făcut de liderii partidului de guvernământ din Austria, chiar la Congresul de la Bucureşti (…) Nu vreau să creez aşteptare”, a mai spus europarlamentarul.

Congresul Partidului Popular European are loc la Bucureşti, în perioada 6-7 martie, urmând să participe peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide din partea PPE, dar şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.

Președintele PPE, Manfred Weber, a declarat la rândul său, la începutul lunii februarie, că familia politică europeană sprijină deplin aderarea completă la Schegen, precizând că liderul de la Viena, Karl Nehammer, va trebui să dea explicații despre poziționarea când vine în martie la București.

Karl Nehammer este cancelar al Austriei, de aceea vine în familia PPE. Știe că în România are multe lucruri de explicat. Din punctul nostru de vedere, al Partidului Popular European, am spus-o și ieri, sprijinim pe deplin aderarea României și Bulgariei în zona Schengen”, a punctat Manfred Weber.  

Chestionat dacă e posibilă o aderare la Schengen în acest an, șeful PPE a precizat: „Cât se poate de repede”.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite