Ce liberali sunt pe lista scurtă pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi. Leafa lunară, de peste 5.000 de euro SURSE

0
Publicat:

Funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, pentru care ar urma să fie dat un vot marți, e vizată de mai mulți liberali, atât veterani din partid, dar și persoane mai tinere.

Lucian Heiuș ar putea pleca pe o funcție la Curtea de Conturi FOTO Inquam Photos
Lucian Heiuș ar putea pleca pe o funcție la Curtea de Conturi FOTO Inquam Photos

Surse de la vârful partidului au precizat pentru „Adevărul” că sunt mai mulți membri liberali luați în considerare pentru a fi susținuți pentru o funcție de vicepreședinte al Curții de Conturi, pentru a lua locul lui Cosmin Micula. 

În primul rând, printre cei avuți în vedere este Lucian Heiuș, fost șef al ANAF, iar în prezent secretar general al Ministerului Finanțelor. Heiuș are o experiență de peste un deceniu în zona finanțelor, fiind la un pas să fie și ministru în primul Guvern Cîțu (cel care nu a mai apucat să fie votat în Parlament).

O altă persoană cu vechime în politică luată în considerare pentru această funcție e Anca Boagiu. În prezent Boagiu este membră în Consiliul de Administrație al TAROM, după ce anterior a fost în Consiliul de Administrație al Fondului de Garantare pentru IMM-uri.

Boagiu a fost de mai multe ori pe funcția de ministru. Prima dată l-a înlocuit pe Traian Băsescu la Transporturi, în iunie 2000, poziție pe care a stat până în decembrie 2000, când a fost înlocuită de Miron Mitrea, odată cu învestirea Guvernului Năstase. A doua oară când a avut un portofoliu guvernamental a fost în Guvernul Tăriceanu, între 2005 și 2007 fiind ministru al Integrării Europene. 

Ultima dată când a fost ministră se întâmpla între 2010 și 2012, când a fost șefă la Transporturi, în Guvernul Boc. În Parlament, Boagiu a avut patru mandate. 

Alternativele din noul val de politicieni

Pe lista cu variante pentru Curtea de Conturi mai este și și Gabriel Avramescu, deputat aflat la primul mandat, în prezent lider al filialei Buzău. Surse din partid susțin că luat în calcul este și Florin Roman, fost ministru al Cercetării și Digitalizării, deși acesta are un profil mai degrabă pe zona de administrație, fiind unul dintre oamenii care comunică des cu aleșii din teritoriu.

Nu în ultimul rând, o altă variantă este Marius Bălu, fost secretar de stat la Ministerul Apărării, dar și fost președinte al CJ Mehedinți.

Potrivit ultimei declarații de avere a lui Cosmin Nicula, vicepreședinte al Curții de Conturi căruia îi expiră mandatul, media lunară a salariului său era de 27.000 de lei.  Mandatul la Curtea de Conturi este de 9 ani,

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite