Iohannis, mesaj către Organizația Femeilor Liberale: Sprijinirea femeilor în poziții de conducere reprezintă o sursă de inspirație

0
Publicat:

Președintele României a transmis un mesaj cu ocazia organizării școlii de vară a Organizației Femeilor Liberale. Iohannis a precizat că evenimentul reprezintă un prilej de reflecție asupra modului în care femeile pot participa la consolidarea democrației, în contextul alegerilor din 2024.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency
Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

„În contextul celor patru runde de alegeri care vor avea loc, 2024 reprezintă un an semnificativ pentru viitorul României și un bun prilej de reflecție asupra modului în care femeile pot participa mai mult la consolidarea democrației, inclusiv prin susținerea lor în funcții din care să contribuie la dezvoltarea statului. Mă bucur că Partidul Național Liberal a înțeles necesitatea promovării femeilor în politică și în administrație, fapt dovedit și prin nominalizarea unui număr mai mare de doamne pentru a deține portofolii ministeriale”, a transmis Klaus Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

Șeful statului a subliniat că sprijinirea femeilor pentru a ocupa poziții de conducere la cel mai înalt nivel reprezintă un imbold și o sursă de inspirație: „Este important ca asigurarea echității și egalității de gen să devină o practică la nivelul întregii societăți și încurajez Partidul Național Liberal să dea semnale tot mai puternice în favoarea respectării și promovării drepturilor femeilor”.

„Mai mult de jumătate din populația României este formată din femei, iar reprezentarea acestora la nivel politic și decizional trebuie să fie pe măsură. Dezvoltarea solidă a societății poate fi realizată doar prin apărarea intereselor și punerea în valoare a tuturor membrilor săi, indiferent de gen”, a precizat șeful statului.

Klaus Iohannis a punctat că femeile aduc „abordări și perspective proaspete, modelate de experiențele lor unice în comunitate și în familie”: „Avem nevoie de motivația, energia și viziunea dumneavoastră pentru conturarea unor politici publice mai eficiente, care să conducă la bunăstare socială și la consolidarea unei societăți juste și echitabile”.

Președintele României a îndemnat femeile liberale să își asume proiecte îndrăznețe, să acționeze cu corectitudine și integritate și să nu se lase descurajate în momentul în care întâmpină dificultăți: „Prin rezultatele muncii dumneavoastră, sunt convins că veți aduce schimbări pozitive în societate și veți juca un rol esențial în definirea viitorului politicii românești”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite