Nou scandal între suveraniștii din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între Diana Șoșoacă, șefa Partidului S.O.S., și George Simion, președintele AUR, au loc noi contre atât pe teme privind raportarea la colaborarea cu partidele din Parlament, precum și pe încercarea înnodării unor relații în exterior.

Din foști colegi de partid, Șoșoacă și Simion au ajuns adversari FOTO Inquam Photos
Din foști colegi de partid, Șoșoacă și Simion au ajuns adversari FOTO Inquam Photos

Drept la replică: Biroul de presă al partidului S.O.S România a trimis un drept la replică și susține că senatoarea Diana Șoșoacă nu a fost  membru al partidului Neamul Românesc, ci a candidat în 2020 pe listele AUR, susținută de Reţeaua Profesioniştilor a domnului profesor Florian Colceag.

„In articolul Dvs. s-a strecurat o informaţie eronată pe care vă rugam să o corectaţi: Senatorul Diana Şoşoacă nu a fost niciodată membru al partidului Neamul Românesc, ci a candidat în 2020 pe listele AUR fiind susţinută de Reţeaua Profesioniştilor a domnului profesor Florian Colceag”, se arată în dreptul la replică.

----

Domnul Simion, nu vă e rușine? Cine v-a permis dumneavoastră să văd duceți la Ambasada Israelului și să spuneți că poporul român e antisemit și a ucis evrei? V-am dat noi vreodată voie, poporul și naționaliștii? Sunteți un trădător al României și al neamului românesc. Nici Iliescu și nimeni nu a reușit să facă ce ați făcut dumneavoastră“, a fost prima acuzație a senatoarei Șoșoacă, lansată într-un interviu la Realitatea TV.

Răspunsul lui Simion a venit într-o intervenție pe pagina sa de Facebook, unde a precizat că nu a negociat nimic cu israelienii. „A venit ambasadorul Israelului la Parlament, s-a văzut cu noi. Și-a dat seama toată lumea că nu suntem antisemiți, că nu țin etichetările astea. Au venit unii și alții că «de ce ați recunoscut Holocaustul?». Păi, o lume întreagă știe. Ce voiați, să nu recunoaștem evidența? A spus cineva că noi am nega, în afară de presa globalistă, mincinoasă, că noi am fi altfel“, a fost răspunsul public al liderului AUR, privind asumarea Holocaustului inclusiv pe teritoriul României.

„Palme“ pentru Cîțu

Săgețile între cei doi au continuat și în Parlament. După un plen al Senatului, Șoșoacă l-a filmat pe Simion în timp ce discuta cu mai mulți liberali. „Ia uitați-vă cine a venit aici: domnul cu evreii. Domnul Simion împreună cu PNL. Ia uite, cu Cîțu, cum vorbesc împreună. Eu lui Cîțu i-aș fi dat două palme. Gata, s-au înțeles. Uite cum se pupă cu toți PNL-iștii“, a afirmat senatoarea S.O.S.

Tot în mediul online i-a răspuns Simion. „O doamnă m-a acuzat ieri că mă pup cu Florin Cîțu. Nu mă pup cu Florin Cîțu, nu facem nimic cu Florin Cîțu. L-am alungat din funcția de prim-ministru, cum vrem să facem și cu Marcel Ciolacu“, a punctat Simion, care a subliniat că în momentul în care premierul își va angaja răspunderea pe legile care „îngroapă firmele românești“, AUR va depune moțiune de cenzură.

Aleasă pe lista AUR

Șoșoacă a ajuns în Parlament fiind aleasă pe listele AUR, impusă din partea Partidului Neamul Românesc, astfel încât să nu fie pierdute voturi dacă era o candidatură separat. Însă imediat Șoșoacă a intrat în conflict cu mai mulți lideri ai AUR, așa că au exclus-o din partid.

Potrivit ultimului sondaj CURS, la comanda PSD, AUR a ajuns la 19%, fiind la egalitate cu PNL. În schimb, un scor aproape de pragul electoral este cel al Partidului S.O.S. Mai precis, formațiunea lui Șoșoacă ar avea o intenție de vot de 4%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite