Iohannis, despre Schengen: Contăm în continuare pe susținerea Luxemburgului pentru a ne atinge obiectivul

0
Publicat:

Președintele României a mulțumit, într-o conferință de presă comună cu premierul Luxemburgului, pentru sprijinul oferit României în vederea aderării la Spațiul Schengen. Iohannis a precizat că România contează în continuare pe această susținere.

Klaus Iohannis, alături de premierul Luxemburgului FOTO: Presidency
Klaus Iohannis, alături de premierul Luxemburgului FOTO: Presidency

„Traversăm o perioadă cu multiple provocări și este, de aceea, cu atât mai relevantă coordonarea excelentă dintre România și Luxemburg, state partenere, membre ale Uniunii Europene și aliați în NATO. Am apreciat în mod special sprijinul clar și vocal al Luxemburgului pentru aderarea României la spațiul Schengen, pentru care țin să mulțumesc și public domnului Prim-ministru și autorităților luxemburgheze. Contăm în continuare pe această susținere pentru a ne atinge acest obiectiv național important”, a precizat președintele României în conferința de presă comună cu prim-ministrul Luxemburgului.

De asemenea, Klaus Iohannis a mulțumit pentru „atitudinea deschisă a autorităților luxemburgheze față de comunitatea românească ce trăiește în Marele Ducat”, precizând că în Luxemburg există „o comunitate de români bine integrată care, prin activitățile sale, contribuie atât la dinamica economică și socială a țării dumneavoastră, cât și la consolidarea relațiilor dintre statele noastre”.

Președintele României se află astăzi în Luxemburg, unde a avut o întrevedere cu premierul Marelui Ducat, Xavier Bettel. De asemenea, acesta va avea o întrevedere și cu președintele Băncii Europene de Investiții (BEI) și cu președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Klaus Iohannis va participa la finalul zilei la ediția inaugurală a Forumului Grupului Băncii Europene de Investiții. 

Aderarea la Schengen, pe agenda de lucru a președinției suedeze a UE

Premierul Nicolae Ciucă susține că aderarea României la spaţiul Schengen figurează pe agenda de lucru a preşedinţiei suedeze a Uniunii Europene.

"Am discutat. Ieri am fost la Ambasada Suediei, care asigură preşedinţia UE. Avem confirmarea certă că aderarea la Schengen se află pe agenda de lucru a preşedinţiei suedeze", a afirmat Ciucă la Antena 3 CNN, potrivit Agerpres.

Nicolae Ciucă a precizat că „se discută la nivel de experţi tehnic cu partea austriacă, cu toţi cei care pot să contribuie şi să ne sprijine" în acest demers.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite