Ciucă, discuții cu sindicatele din industria de apărare și aeronautică: Guvernul susține investițiile necesare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor din industria de apărare și aeronautică. În cadrul discuțiilor a fost analizată situația companiilor românești de stat din aceste sectoare de activitate.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV
Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV

Nicolae Ciucă a afirmat în timpul întâlnirii că industria de apărare și aeronautică trebuie susținute prin investiții, tehnologii noi și specialiști în domeniu, motiv pentru care „Guvernul susține puternic investițiile necesare”.

„Industria de apărare și cea aeronautică trebuie susținute prin investiții, tehnologii noi și specialiști motivați, care să asigure continuarea tradiției noastre, dar să ofere și perspective de performanță și competitivitate produselor românești. În acest sens, activitățile de cercetare-dezvoltare, inclusiv componenta de Inteligență artificială, alături de parteneriatele cu companiile relevante la nivel european și global, vor trebui dublate de un cadru legislativ revizuit, coerent și unitar, care să reducă birocrația și să consolideze capacitățile naționale de producție. Guvernul susține puternic investițiile necesare industriei de apărare, pentru că un sistem de apărare puternic are nevoie de o industrie pe măsură”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Sursa citată arată că reprezentanții sindicatelor au apreciat valoarea finanțărilor guvernamentale în aceste domenii, subliniind importanta managementului profesionist la conducerea companiilor din cele două sectoare.

„Aceștia au semnalat nevoia de a permite specialiștilor să își poată valorifica experiența acumulată pentru o perioadă cât mai îndelungată, dar și de a genera un cadru atractiv pentru noile generații de ingineri și experți în domeniul industriei de apărare și cel aeronautic”, se arată în comunicat.

Industria de apărare va fi reorganizată

Ministrul Economiei a declarat la finalul anului 2022, într-un interviu pentru Reuters, că industria de apărare va fi reorganizată astfel încât să crească producția și exporturile.

România își propune să-și revizuiască industria de apărare de stat prin investiții în noi tehnologii pentru a crește producția și exporturile din regiune, a declarat pentru Reuters ministrul economiei, schițând planuri pentru un sector a cărui cifră de afaceri a crescut în timpul războiului din Ucraina.

Avem nevoie de investiții în noi tehnologii pentru a rezolva această problemă de competitivitate. Ne propunem să creștem producția pentru a satisface nevoile ministerelor relevante, dar ne uităm și la exporturi și acoperim cererea regională.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite