Iohannis, despre noile măsuri fiscale: Un pas în direcția buna. Știm că avem probleme sistematice

0
Publicat:

Președintele României susține că pachetul de măsuri fiscale pregătit de Guvern reprezintă „un pas în direcția bună”, în situația în care România se confruntă cu „probleme sistematice”.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency
Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

„Este un pas în direcţia bună. Trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt. Că acum nu se vor rezolva toate problemele sistemice acumulate în 30 de ani este iarăşi un lucru care este uşor de înţeles, dar paşi trebuie făcuţi. Nu putem să continuăm să ne facem că bani publici sunt de multe ori cheltuiţi fără o eficienţă foarte mare, nu putem să închidem ochii la evaziunea fiscală şi nu putem să lăsăm anumite resurse care ar trebui să fie disponibile pentru bugetul local să nu fie folosite. Cum se face asta este o artă pe care trebuie să o descopere Guvernul şi să vină cu acele măsuri care rezolvă problema şi pe termen scurt, dar care rezolvă şi problemele sistemice", a precizat Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Șeful statului a punctat că proiectul de lege poate suferi modificări și pot fi depuse amendamente în Parlament, în ciuda faptului că este înainte prin procedură de angajare a răspunderii.

„Noi ştim că avem probleme sistemice. După părerea mea, este un prim pas care se face şi după ce acest proiect va fi dezbătut va ajunge în Parlament unde iarăşi sunt posibile îmbunătăţiri, adaptări şi aşa mai departe, chiar şi în procedură de angajare a răspunderii sunt posibile amendamente dacă sunt găsite necesare. Haideţi să pornim de la premisa că unele probleme îşi găsesc acum o soluţie şi să mergem mai departe", a precizat președintele.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat în ședința de Guvern de miercuri, 20 septembrie, că pachetul de măsuri fiscale prevede o „abordare echilibrată”, pe patru componente:   reducerea cheltuielilor statului; creşterea colectării şi combaterea evaziunii fiscale; supraimpozitarea luxului, viciului şi profitului excesiv şi asigurarea echităţii fiscale între contribuabili.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite