Iohannis, despre majorarea TVA: Promisiunea Coaliției a fost că nu cresc impozite și taxe

0
Publicat:

Președintele României susține că trebuie găsite modalități pentru a completa veniturile bugetare ale statului, însă a precizat că acest lucru trebuie realizat fără „a încărca” cetățeanul. Iohannis a amintit că PNL și PSD au promis că nu vor crește taxele și impozitele.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency
Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

„Acum, între timp, cred că știe toată lumea că e nevoie de mai mulți bani decât avem acum la buget și atunci anumite măsuri se impun. Am discutat aceste chestiuni, mi-au spus cei din conducerea Coaliției cam la ce s-au gândit. Unele măsuri mi se par bune, altele cred că mai trebuie puțin discutate. Nu vreau să le clasific eu acum, de la Vilnius, însă este clar că trebuie găsite modalități pentru a completa veniturile bugetare. Nota Bene - fără a încărca cetățeanul. Deci sunt anumite măsuri care pot fi puse în practică fără ca românul de rând să aibă impresia că vine cu bani de acasă pentru buget”, a declarat șeful statului român.

Întrebat dacă o posibilă creștere a TVA-ului nu va fi pentru toată populația, Iohannis a punctat că „vom vedea până la urmă care din aceste măsuri rămân în picioare. Președintele a punctat că „promisiunea  Coaliției a fost că nu crește impozite și taxe”.

Klaus Iohannis participă, marți și miercuri, la summitul NATO de la Vilnius. Programul Summitului va include trei reuniuni la cel mai înalt nivel ale Consiliului Nord-Atlantic, inclusiv în formate cu Ucraina, Uniunea Europeană şi partenerii NATO din Indo-Pacific.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite