Marius Budăi nu pleacă de la ministerul Muncii: Cred că nu contează mai mult sau mai puțin demisia mea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii susține că nu demisia sa contează în scandalul azilelor din județul Ilfov. Budăi precizează că este important ce se va întâmpla în viitor și cum pot fi preîntâmpinate asemenea situații.

Marius Budăi, ministrul Muncii FOTO: Mediafax
Marius Budăi, ministrul Muncii FOTO: Mediafax

„Eu cred că nu contează mai mult sau mai puțin demisia mea. Contează mai mult ce facem de acum încolo și cred că societatea civilă trebuie să facă ce face societatea civilă și politică să facă altcineva. Putem pune o grămadă de întrebări <<de ce, de ce, de ce?>>. Haideți să facem, haide să schimbăm lucruri și să preîntâmpinăm astfel de întâmplări nefericite”, a declarat ministrul Muncii în fața jurnaliștilor.

Chestionat dacă s-a gândit să își dea demisia, răspunsul ministrului a fost „mulțumesc frumos pentru întrebare”.

Un lider PNL cere demisia lui Firea și Budăi

Liberalul Theodor Stolojan a afirmat, într-o intervenție la Digi24, că miniștrii Gabriela Firea și Marius Budăi ar trebuie să demisioneze din funcție în urma scandalului de la azilele din Ilfov. În replică, social democratul Lucian Romașcanu susține că firea nu este implicată.

Chestionat cine ar trebui să își asume răspunderea politică pentru descoperirile din azilele groazei, Theodor Stolojan a punctat că nu actualul premier: „Abia l-am instalat în funcție”.

„Dar există miniștri care sunt de mult timp în funcție, ministrul Muncii, ministrul Familiei. Ce înseamnă ministrul Familiei? Bătrânii nu fac parte din familie?”, a precizat liberalul la Digi24.

Totodată, Stolojan a a precizat că cei doi miniștrii ar trebui să își dea singuri demisia, punctând ca va cere demisia acestora în următoarea ședință a PNL: „Ar trebui ca dânșii să înțeleagă că nu se pot da în lături de la ce s-a întâmplat”.

În replică, social democratul Lucian Romașcanu a punctat că propunerea este „de actor din tribună”: „Eu zic că vede prost, doamna Firea nu are nicio treabă cu azilele”.

„Pe doamna Firea lăsați-o de o parte, că e trasă aici pe motiv de… parte în proces e USR, văd. Firea poate fi o țintă, că e un personaj important în politică”, a adăugat Romașcanu, potrivit Digi24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite