Gorghiu: Problema drogurilor în România devine la fel de presantă ca în SUA

0
Publicat:

Ministrul Justiției susține că problema privind consumul de droguri în România a ajuns să fie „la fel de presantă ca peste ocean”. Alina Gorghiu a punctat că legislația trebuie adoptată astfel încât să includă și amenințarea drogurilor.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției FOTO: Facebook
Alina Gorghiu, ministrul Justiției FOTO: Facebook

„Problema drogurilor în România devine la fel de presantă ca peste ocean. Drogurile sunt atât o problemă de sănătate publică, cât și una de securitate națională. De aceea, e necesar să alocăm resurse umane suplimentare la DIICOT. Joi, va intra în ședință de Guvern un memorandum în acest sens: suplimentarea cu 25 de posturi de procurori”, a transmis Alina Gorghiu într-o conferință de presă.

Alina Gorghiu a punctat că „în 2024, traficul și consumul ilicit de droguri vor fi principale amenințări la adresa securității naționale din SUA”, precizând că aceste date sunt fin cel mai recent raport al Departamentului american pentru Securitate Internă.

Ministrul Justiției a precizat și că „substanțele ilicite ucid persoane și distrug destine”.

„Substanțele ilicite ucid persoane și distrug destine. Iar legislația trebuie adaptată la aceste amenințări. Un bun exemplu este proiectul Partidul Naţional Liberal privind eliminarea pedepsei cu suspendare în cazul traficului de droguri de mare risc, precum și majorarea pedepselor pentru fapte de efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, a subliniat liberala.

Alina Gorghiu a anunțat că 30.000 de pastile au fost capturate duminică de către polițiștii antidrog din Vâlcea.

„Vorbim despre substanța activă alprazolam, un drog de risc. Asta se întâmplă în contextul în care, în septembrie, operațiunea HIMERA captura peste 20 de mii comprimate stupefiante sustrase din circuitul legal chiar de gestionar”, a subliniat aceasta.

Bărbatul asupra căruia au fost descoperite pastelele a fost reținut, inițial, pentru 24 de ore pentru trafic de droguri. Cazul a fost preluat de DIICOT Vâlcea care vor face cercetări pentru a afla cum a intrat bărbatul în posesia unui număr atât de mare de comprimate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite