Fost ministru al Sănătăţii: Florin Cîţu bate record după record şi lasă medicii din România fără bani de salarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Mihăilă FOTO Arhivă
Ioana Mihăilă FOTO Arhivă

Fostul ministru USR al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, îi reproşează premierului interimar, Florin Cîţu, că „se joacă de-a rotativa cu PSD”, lăsând personalul medical fără salarii, în lipsa unei rectificări bugetare, dacă statul nu va avea un Guvern cu puteri depline în curând.

„Florin Cîţu bate record după record şi lasă medicii din România fără bani de salarii. În vara acestui an lăsa personalul din centrele de vaccinare neplătit cu lunile. Promitea că la rectificare vor fi bani”, a scris Ioana Mihăilă pe Facebook. 

Fostul ministru subliniază că pericolul ca personalul medical să nu îşi primească banii este amintit chiar de ministrul UDMR interimar al Sănătăţii. 

„Acum, ministrul interimar Cseke Attila trage si el semnalul de alarmă. Şi spune clar că fără o nouă rectificare nu se vor plăti salariile a zeci de mii de medici în decembrie.Iar Florin Cîţu se joacă de-a “rotativa” cu PSD. Medicii sunt eroii acestui război cu un virus perfid. Ei ne tratează, ei salvează vieţi. De ce nu-ţi pasă de ei”, îl întreabă fostul ministru al Sănătăţii pe premierul interimar Florin Cîţu. 

Premierul interimar, Florin Cîţu a declarat că pensiile şi salariile se vor plăti la timp, chiar dacă încă nu avem un Guvern cu puteri depline. Afirmaţia premierului interimar vine în contextul în care şi vicepremierul Kelemen Hunor a avertizat că medicii riscă să nu îşi primească salariile, dacă liderii politici nu urgentează formarea Executivului.

Mesajul fostului ministru USR vine în contextul în care negocierile pentru formarea noului Guvern PNL-PSD-UDMR trenează, iar un guvern interimar nu poate da ordonanţe de urgentă pentru realizarea unei rectificări bugetare. Recent, conducerile ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii au atras atenţia privind un posibil blocaj in plata salariilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite