Cristian Buşoi: Sunt în PNL şi alte opţiuni pentru funcţia de prim-ministru. Ciucă poate fi oricând o variantă foarte bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Buşoi FOTO Facebook
Cristian Buşoi FOTO Facebook

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi susţine că, deşi este normal ca preşedintele unui partid să fie propunerea de premier a unei formaţiuni, o alternativă bună ar fi, în cazul de faţă, Nicolae Ciucă. Afirmaţiile vin în contextul în care PSD-PNL-UDMR negociază formarea unui guvern.

„E o discuţie pe care PNL o va avea, cred, chiar astăzi, la ora 14 a fost convocat un Birou Executiv. E normal, e natural şi până la urmă e şi cel mai lucrativ şi cel mai eficient ca preşedintele unui partid să fie şi premier, pentru că atunci decizia se poate implementa mult mai rapid, există o legitimitate şi o forţă politică mult mai puternică a premierului”, a declarat Cristian Buşoi la Rfi. 

Europarlamentarul a completat: „evident că dacă acest lucru nu este posibil, nu este acceptat de cei cu care facem guvernarea, trebuie văzute şi alte opţiuni, mai ales că sunt în PNL şi alte opţiuni pentru funcţia de prim-ministru. Ştiţi bine că a existat o decizie a PNL de a-l nominaliza pe domnul Ciucă, e adevărat, pentru un Guvern minoritar cu UDMR, dar oricând domnia sa poate fi o variantă foarte bună pentru poziţia de prim-ministru (...). Nu există în acest moment o încăpăţânare a PNL care să ducă la prelungirea şi mai mult a situaţiei de interimat în care se află guvernarea în România”.

În ceea ce priveşte declaraţiile contradictorii ale premierului interimar şi liderului liberalilor, Florin Cîţu, europarlamentarul este de părere că nu „e vorba de orgolii sau de încăpăţânare”. 

„Nu cred că e vorba de orgolii sau de încăpăţânare la domnul Cîţu. În mod evident şi domnia sa consideră că cea mai bună şi cea mai eficientă formulă în care ar putea funcţiona un Guvern este ca preşedintele unuia dintre partidele din coaliţie să fie şi prim-ministru, pentru că în acel moment nu mai există nici un fel de problemă de competiţie internă în acel partid. Dar evident, până la urmă, există şi tehnici de negociere, există şi anumite condiţii şi PSD este un partid care are foarte multă experienţă în acest gen de negociere şi încearcă să-şi maximizeze poziţia, dar dacă e clar şi ni se spune răspicat că această variantă nu este posibilă, vă asigur că în PNL vorbim de o echipă şi de o responsabilitate comună şi în mod evident, o majoritate poate decide. Şi doi: domnul Cîţu cu siguranţă are toată deschiderea pentru a găsi Partidul Naţional Liberal şi alte soluţii”, a mai declarat Cristian Buşoi, fiind întrebat dacă este normal ca 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite