Chişinău. Transportatorii anunţă protest pentru vinerea viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul R. Moldova
Guvernul R. Moldova

Asociaţia Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) anunţă protest pe 25 noiembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Transportatorii sunt în dezacord cu politica tarifară aplicată de ministerul de ramură la serviciile de transport rutier, transmite IPN.

O notificare privind desfăşurarea protestului a fost depusă la Primăria Chişinău, anunţă APOTA.

La eveniment se preconizează a fi prezenţi în jur de 100 de participanţi, o mare parte din ei fiind şoferi de autobuze. În scopul respectării măsurilor sanitare, şoferii vor rămâne în mijloacele de transport, iar în faţa presei vor fi cam 15 participanţi care vor păstra distanţa de doi metri unul faţă de celălalt.

Şoferii îşi vor face apariţia în PMAN la ora 09.00. La 12.00, protestatarii care vor fi la volan vor părăsi PMAN, iar la ora 12.30, întrunirea va lua sfârşit.

Transportatorii au solicitat asigurarea de către Primărie a doi agenţi de circulaţie care să faciliteze intrarea şi ieşirea din PMAN a unităţilor de transport.

Operatorii din domeniu au solicitat, acum o lună, majorarea tarifelor la călătoriile cu transportul de pasageri. Recent ei au anunţat că termenul legal pentru examinarea şi adoptarea unei decizii asupra demersului a expirat şi nu a avut ca finalitate adoptarea unei soluţii. În aceste împrejurări, protestele devin inevitabile.

Reprezentanţii APOTA au solicitat majorarea tarifelor, menţionând că operatorii de rute regulate naţionale nu-şi mai pot acoperi costurile. Această tendinţă s-a accentuat încă de la primul val de scumpiri la motorină, care a avut loc la începutul acestui an. Asociaţia preciza că, în contextul situaţiei pandemice, care durează deja mai bine de un an şi jumătate, s-a diminuat esenţial fluxul de călători, iar din ramură s-au concediat mai bine de 1.500 de şoferi.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri