Ciolacu: Am auzit că Florin Cîţu mi l-a propus pe domnul Rafila. Îl anunţ că nu refuz. Înseamnă că avem un prim-ministru pe care am picat de acord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Arhivă
Marcel Ciolacu FOTO Arhivă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că acceptă propunerea de premier pe care liderul liberalilor, Florin Cîţu, a declarat că i-ar fi transmis-o : Alexandru Rafila.

„Am auzit că Florin Cîţu mi l-a propus pe domnul Rafila. Îl anunţ că nu refuz această propunere”, a declarat Marcel Ciolacu joi dimineaţă. 

"Înseamnă că avem un prim-ministru pe care am picat de acord”, a mai completat liderul Social-democraţilor. 

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri seară că i l-a propus pentru funcţia de premier pe Alexandru Rafila, adăugând însă că preşedintele Social-democraţilor ar fi refuzat propunerea sa.

Deşi a fost votat în urmă cu o zi ca propunerea de premier a PSD, Marcel Ciolacu a anunţat că îşi va convinge colegii ca Alexandru Rafila să fie propunerea de premier.

Liderul social-democraţilor susţine că urmează să aibă o discuţie telefonică cu şefii celorlalte formaţiuni pentru reluarea negocierilor. „Normal ar fi să finalizăm cu programul de guvernare”.

"Trebuie să rezolvăm desfiinţarea MCV(...)Nu neapărat - desfiinţare SIIJ - MCV stă pe baza unor recomandări şi putem purta acest dialog cu cei care au făcut aceste recomandări. Suntem foarte avansaţi şi am conturat lucrurile. Mai avem cu zona fiscală să le finalizăm.

Am zis să optimizăm PNRR, în PNRR sunt prinse nişte reforme şi vedem cu ce soluţii venim pe acele reforme. Am spus că săptămâna viitoare vom avea guvern. E declaraţie făcută ieri. Îmi menţin părerea. Rectificarea bugetară va fi o prioritate", a completat Ciolacu.

Cu privire la salariile medicilor, Ciolacu a dat asigurări că acestea vor fi plătite.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite