Firea, după acuzațiile la adresa lui Tudose: Condamn cu fermitate orice fel de violență

0
Publicat:

Ministrul Familiei a transmis, într-un mesaj pe rețelele de socializare, că condamnă cu fermitate orice fel de violență, încercare de hărțuire sau de intimidare, mai ales asupra femeilor. În prezent, un membru PSD se află în mijlocul unor acuzații de hărțuire la locul de muncă. 

Gabriela Firea, ministrul Familiei FOTO: GOV
Gabriela Firea, ministrul Familiei FOTO: GOV

„Condamn cu fermitate orice fel de violență, încercare de hărțuire sau de intimidare, mai ales când este vorba despre femei. (...) Se întâmplă cazuri revoltătoare în România, pentru că multă vreme astfel de practici au rămas nesancționate corespunzător gravității lor, iar mentalitatea că voința bărbatului este lege, indiferent de mijlocele prin care și-o exercită, este greu de schimbat”, a transmis Gabriela Firea pe rețelele de socializare.

Firea a făcut referire la cazurile în care „o femeie din Capitală a fost ucisă într-un scenariu demn de filmele de groază, iar o doamnă din județul Mehedinți a ajuns la spital în comă de gradul al doilea și multiple leziuni corporale după ce șeful ei a bătut-o cu toporul pentru că ea și-a dat demisia”.

Ministrul a punctat că referitor la hărțuirea și abuzurile la locul de muncă, instituția pe care o conduce a inițiat, în colaborare cu Ministerul Muncii, un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea Metodologiei privind prevenirea și combaterea hărțuirii pe criteriu de sex, precum și a hărțuirii morale la locul de muncă. Firea a subliniat că proiectul se află pe circuitul de avizare și în maximum două săptămâni va fi pe masa guvernului.

„Acest ghid va îmbunătăți relațiile de munca dintre angajat și angajator. Cu toții își vor cunoaște atât drepturile cât și obligațiile, iar abuzuri de acest gen vor putea fi împiedicate încă de la primul semn, înainte să se transforme în drame. Ca atare, îndemn ca femeile și bărbații deopotrivă să parcurgă acest ghid, pentru a se informa în amănunt care sunt practicile incriminate de lege, precum și modalitatea de reclamare a acestor abuzuri”, a adăugat Gabriela Firea.

Ministrul Familiei a îndemnat angajații să reclame „orice gest care aduce atingere demnității, integrității fizice sau mentale, orice mesaj degradant, trebuie să parcurgem acești pași dacă ne dorim o societate corectă pentru noi și copiii noștri”

Mihai Tudose, acuzat că a hărțuit sexual o fostă asistentă

Un europarlamentar român este în mijlocul unui mare scandal după ce a fost acuzat că a hărțuit sexual o asistentă din cadrul biroului de la Bruxelles.

Mai multe surse au confirmat pentru G4Media.ro faptul că europarlamentarul despre care Europa Liberă România a dezvăluit, sâmbătă, că și-ar fi hărțuit sexual o asistentă din cadrul biroului de la Bruxelles, este Mihai Tudose, ales pe listele ProRomânia. 

Incidentele ar fi avut loc în perioada 2019-2020. Contactat de G4Media.ro, Mihai Tudose a declarat că nu comentează. „Nu m-a chemat nimeni, la nici o anchetă, nu a fost nici o acuzație oficială. Se trezește cineva să vorbească, nu intru în polemică. Am dat-o afară, a invocat că are burnout, nu intru în detalii”.

Presa a dezvăluit faptul că victima se angajase ca asistentă în vara lui 2019 la un europarlamentar „proaspăt ales“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite