Europarlamentarul Mihai Tudose, acuzat că a hărțuit sexual o fostă asistentă. Reacția fostului premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un europarlamentar român este în mijlocul unui mare scandal după ce a fost acuzat că a hărțuit sexual o asistentă din cadrul biroului de la Bruxelles.

Mihai Tudose, acuzat că a hărțuit sexual o femeie FOTO Facebook
Mihai Tudose, acuzat că a hărțuit sexual o femeie FOTO Facebook

Mai multe surse au confirmat pentru G4Media.ro faptul că europarlamentarul despre care Europa Liberă România a dezvăluit, sâmbătă, că și-ar fi hărțuit sexual o asistentă din cadrul biroului de la Bruxelles, este Mihai Tudose, ales pe listele ProRomânia.

Incidentele ar fi avut loc în perioada 2019-2020. Contactat de G4Media.ro, Mihai Tudose a declarat că nu comentează. „Nu m-a chemat nimeni, la nici o anchetă, nu a fost nici o acuzație oficială. Se trezește cineva să vorbească, nu intru în polemică. Am dat-o afară, a invocat că are burnout, nu intru în detalii”.

Presa a dezvăluit faptul că victima se angajase ca asistentă în vara lui 2019 la un europarlamentar „proaspăt ales“.

„A încercat s-o acapareze, la început. Eurodeputatul i-a oferit o carieră unde vrea ea, lucru pe care «Florina» l-a refuzat insistent. I-a spus că vrea să-i cumpere o mașină de lux, pe care ea a refuzat-o. I-a dat un telefon sigilat, insistând să vorbească doar de pe el. A încercat s-o convingă să se mute în același bloc cu el. «Am insistat că viața mea personală e viața mea personală. Că, «hai să mâncăm la prânz, seara împreună, să vizităm nu știu ce orașe, să jucăm șah seara». Nu, nu vreau, pe mine m-ai angajat să-ți fac discursuri, muncă legislativă, nu sunt damă de companie»”, a declarat victima pentru jurnaliștii de la Europa Liberă.

Asistenta a mai spus că, după ce a acceptat postul, europarlamentarul i-ar fi spus „să merg în fața lui și a recunoscut la un moment dat că vrea să se uite la fundul meu. I-am spus că este inacceptabil. Multe remarci fizice, «ar trebui să te îmbraci mai mult în fustă, știi că ai craci frumoși, ce mironosiță ești». Vorbea cu organele masculine tot timpul, îl rugam, «când mergi cu mine pe coridor nu-ți bagi alea în toate cele». I-am zis că aici oamenii nu se comportă așa“.

În dezvăluirile inițiale, fosta asistentă afirmă că șeful ei s-ar fi purtat foarte urât și cu o colegă de birou: „Ea era cârpa lui. O făcea vacă, proastă, în toate felurile. (…) Până am ajuns să plec (de la o întâlnire n.r.), devenise violent cu ea, a amenințat-o că-i trage una. (…) I-am spus colegei mele că știu cum e o relație normală în domeniul acesta. E foarte personală, într-adevăr, dar există un spațiu și respect, însă el nu le respectă. Eu nu îmi calc pe demnitate. Ea se uita la mine și îmi zice că el nu este un om rău. Eu nu pot să-l înțeleg, omul e un violator“.

Într-un sfârșit, victima a plecat de la cabinetul europarlamentarului incriminat, dar tot nu a scăpat de amenințări.

Hărțuirea și abuzurile sunt la ordinea zilei pentru angajații de rând ai Parlamentului European, dezvăluie o investigație Politico. În acest mediu de lucru toxic, plângerile angajaților sunt eclipsate de puterea nemărginită a angajatorilor: anume, a europarlamentarilor.  

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite