Economii de peste 2 miliarde de lei prin reducerea cheltuielilor cu bunurile și serviciile SURSE

0
Publicat:

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a precizat, în ședința conducerii PNL, că dacă în 2022 erau cheltuieli de 4 miliarde lei cu bunuri și servicii, în 2023 s-a ajuns la cheltuieli de 1,2 miliarde lei, susțin surse politice pentru „Adevărul”.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, le-a vorbit colegilor despre bugetul pe 2024 FOTO Inquam
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, le-a vorbit colegilor despre bugetul pe 2024 FOTO Inquam

„În 2022 aveam 4 miliarde lei cu bunuri și servicii. Acum avem 1,2 miliarde”, le-a transmis ministrul Boloș colegilor liberali în ședința conducerii PNL, susțin surse politice pentru „Adevărul”. „Este un mesaj foarte bun pentru echilibrarea bugetului. Iată, o sumă consistentă ca economie în privința cheltuielilor”, a replicat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Liderul PNL le-a vorbit colegilor despre bugetul pe 2024. „Am negociat în Coaliție un buget care ne face în primul rând ca în 2024 să ne ținem cuvântul față de oameni. Adică să majorăm salariile profesorilor, ale bugetarilor și nu ale demnitarilor. Și să majorăm pensiile”, le-a transmis Ciucă.

Va fi un an în care creștem masiv investițiile, astfel încât să continuăm lucrările pe șantiere”, a completat președintele PNL, care a adăugat: „Un an în care vom putea să creștem consistent și numărul consulatelor și vom putea să asigurăm în mare măsură cheltuielile legate de spitale. De asemenea, nu vor fi taxe noi și nu se ca atinge nimeni de Pilonul II”.

La rândul său, secretarul general al PNL a subliniat că nu vor fi taxe noi: „Am spus: fără taxe noi, să nu ne atingem de pilonul doi. Am spus că angajamentele PNL legate de salarii, pensii trebuie să fie susținute prin bugetul de stat. Calendarul e unul cât se poate de clar. Va fi adoptat în această săptămână.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite