Ciolacu anunță că azi va fi pus în transparență bugetul pe 2024. Ce mărire de lefuri vor avea bugetarii și ce se întâmplă cu demnitarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că începând cu anul viitor salariile funcționarilor vor crește cu 5%, dar demnitarii nu vor primi această creștere. Șeful Guvernului a precizat că legea bugetului va trece în Guvern săptămâna aceasta, iar săptămâna viitoare ajunge în Parlament.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Inquam Photos

„Bugetul astăzi va fi pus în transparență, joi va trece în ședința de Guvern, iar săptămâna viitoare îl vom trece în Parlament. Dacă va fi vreo contestație la CCR, să se poată soluționa între Crăciun și Revelion”, a anunțat premierul

„Va fi o majorare de 5% pentru întreg sistemul public, mai puțin la demnitari”, a completat șeful Guvernulul.

„Mergem și mai mult pe investiții, va fi un buget de 7,3% pe investiții. Va fi un buget de 4,3% la Educație, un buget istoric”, a mai afirmat Ciolacu, punctând faptul că ministere ca Sănătatea sau Transporturilor vor avea bugetele majorate.

Nimeni nu pierde bani

Niciun minister nu va pierde bani anul viitor. Cele care vor primi mai puțini bani sunt cele care au finalizat investițiile și au avut banii pentru cofinanțare anul acesta. Scriptic, ca și procente, este Ministerul Economiei, dar este normal pentru că s-a desființat Ministerul IMM-urilor și Turismului. La Ministerul Transporturilor este o majorare consistentă, avem o majorare și la Ministerul Sănătății, aproape 26%. Este o majorare și la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Am ajuns la 12 miliarde de euro la Casa de Sănătate, dar trebuie să găsim cât mai corect cum cheltuim acești bani”, a mai declarat premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite