Ministrul de Finanțe, sub presiune la final de an. Liberalii cer finanțare pentru investiții publice și decontarea facturilor la lucrări

0
Publicat:

Liderii liberali l-au îndemnat pe ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, să identifice modalități de finanțare pentru investițiile publice în desfășurare prin programul Anghel Saligny și Compania Națională de Investiții.

Marcel Boloș, trebuie să găsească resurse financiare
Marcel Boloș, trebuie să găsească resurse financiare FOTO Inquam Photos / George Călin

Aceștia au solicitat ca facturile depuse în cadrul situațiilor de lucrări să fie decontate până la finalul anului, conform informațiilor provenite din sursa partidului.

Potrivit acestora, Boloş a transmis liderilor liberali că poate atinge ţinta de deficit, cu includerea acestor cheltuieli suplimentare, în condiţiile în care măsurile de reducere a cheltuielilor din administraţie au adus o economie de circa 3 miliarde de lei.

Totodată, ministrul Finanţelor a promis că vor fi plătite sumele solicitate de consilii judeţene şi primării pentru restanţele către direcţiile generale de asistenţă socială şi plata asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap.

Liberalii i-au mai cerut ministrului Boloş ca plăţile pentru investiţii publice să se facă cu prioritate, astfel încât niciun constructor să nu părăsească şantierele. Au solicitat, de asemenea predictibilitate pentru bugetul Ministerului Dezvoltării, iar ministrul de Finanţe i-a asigurat că acesta va fi mai mare cu peste 60%, comparativ cu 2023, adaugă sursele amintite.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite