Cum explică un lider PSD orientarea tot mai mult spre candidaturi separate la Primăria Capitalei: „Timpul deja joacă în defavoarea noastră”

0
Publicat:

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat marţi că speră ca până la sfârşitul acestei săptămâni coaliţia de guvernare să prezinte decizia finală cu privire la candidatul pentru Primăria Capitalei, afirmând că varianta de candidat comun PSD - PNL „nu a picat în totalitate".  

Romaşcanu: Nu s-a discutat până acum despre o eventuală susţinere a lui Piedone la PMB Foto: Arhivă
Romaşcanu: Nu s-a discutat până acum despre o eventuală susţinere a lui Piedone la PMB Foto: Arhivă

"Eu sper ca decizia finală cu privire la candidaţii pentru Capitală să se întâmple săptămâna acesta, pentru că timpul deja joacă în defavoarea noastră. Am văzut ieri sondajele produse de casele de sondare ale celor două partide, iar lucrurile citite acolo şi în special faptul că un candidat PSD sau un candidat PNL nu reuşeşte să mobilizeze bazinele electorale ale celorlalte partide sau al celuilalt partid ne face să ne uităm serios spre varianta candidaturilor din fiecare partid în parte. Analizele vor continua, sunt foarte multe cifre, trebuie să vină şi rezultatele sondajelor pe sectoare şi joi - vineri cred că suntem în măsură să luăm decizia", a spus Romaşcanu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că varianta de candidat comun PSD - PNL pentru Primăria Capitalei „nu a picat în totalitate".

Varianta nu a picat în totalitate, dar anul ăsta este unul cu totul special. Din câte îmi aduc aminte, nu am avut un peisaj politic atât de dinamic şi care să poată fi atât de înşelător în analize. Trebuie să fim extrem de atenţi când luăm o decizie, pentru că până la urmă scopul acestei alianţe este să propună (...) un candidat care să ajungă primarul Capitalei", a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD, conform Agerpres.

Romaşcanu a arătat că, în cazul în care PSD va propune candidat propriu, "în mod normal" acesta ar fi Gabriela Firea.

Romaşcanu: Piedone vine cu o notorietate destul de mare

El a menţionat că nu s-a discutat până acum despre o eventuală susţinere a lui Cristian Popescu Piedone pentru această candidatură.

"Domnul Popescu Piedone vine cu o notorietate destul de mare, mai ales din postura de primar al Sectorului 4 şi 5. Cred că cifrele pe care le are acum în sondaje sunt şi datorate sau cauzate de lipsa unui candidat din partea alianţei PSD-PNL", a conchis Romaşcanu.   

Potrivit unui sondaj prezentat, luni, de primarul General al Capitalei,  pe primul loc în opțiunle bucureștenilor se află primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, din partea PP-USL, cu 40,4%. Locul secund este ocupat de Nicușor Dan (susținut de Alianța Dreapta Unită), cu 39,3%. Urmează, în ordine, Sebastian Burduja, dn partea Alianței PSD-PNL, cu 16%, Diana Șoșoacă-2,4%, Mihai Enache, Aur,-1%, Altul-1%. Sondajul a fost făcut la comanda lui Nicușor Dan, în prima săptămână din luna martie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite