Burduja: O candidatură comună a PSD-PNL va aduce schimbarea. Nicușor Dan pierde și în propriul sondaj

0
Publicat:

Președintele PNL București, Sebastian Burduja, a declarat, luni, că rezultatele sondajului de opinie publicat de Nicușor Dan prezintă „o poză de moment”, criticându-l pe edilul Capitalei, care s-a plasat pe locul doi în preferințele bucureștenilor și pledând pentru o candidatură comună PSD-PNL.

Burduja: Cred că o candidatură comună PNL-PSD va aduce schimbarea în București Foto: Arhivă
Burduja: Cred că o candidatură comună PNL-PSD va aduce schimbarea în București Foto: Arhivă

„Da, e interesant că apare astăzi această postare, nu sunt în măsură să verific aceste sondaj sau să pot spune că este real. Cu siguranță Nicușor Dan, și în sondajul comandat de dânsul pierde, ceea ce este un lucru bun pentru Bucureșteni. Într-adevăr 3 ani și jumătate în care a avut toate instrumentele la dispoziție să reușească, din păcate ne-a dezamăgit”, a afirmat președintele PNL București, la Digi24, după ce a fost întrebat cu privire la sondajul de opinie comandat de edilul general al Capitalei Nicușor Dan, și la postarea acestuia în care prezenta rezultatele.

Sebastian Burduja a spus că intenția de vot a bucureștenilor s-a dublat în ce privește opțiunea sa pentru Primăria Generală a Capitalei și crede că sondajele sunt doar „un instrument de evaluare”.

Ele sunt o poză de moment. Dacă vă amintiți, cred că acum două săptămâni apăruse un alt sondaj în care eram cotat la 8%. Constat că în două săptămâni mi-am dublat intenția de vot și la un calcul simplu dacă o țin așa, undeva în iunie voi fi la 60%. Sigur, este o poză de moment. Cred că și în alte alegeri, înainte de alte alegeri din trecut am văzut sondaje care au diferit foarte mult de ceea ce s-a întâmplat la vot. Este un instrument de evaluare și atât și cred că ce contează cu adevărat este că pe 9 iunie bucureștenii vor avea puterea de a schimba ceva în orașul lor”, a afirmat Sebastian Burduja, întrebat cât de mult crede că vor conta rezultatele sondajelor în decizia de astăzi a Coaliției.

Burduja: Cred că o candidatură comună PNL-PSD va aduce schimbarea în București

Președintele PNL București consideră că Coaliția trebuie să aleagă în Capitală un candidat care să facă administrație și performanță, cu o viziune „profesionistă, fără scandal, fără accente stridente”.

Nu vreau să comentez (declarația recentă a senatoarei Gabriela Firea n.r.). Cred că cele două mari partide desfășoară un act de răspundere, nu e un lucru simplu să desemnezi un candidat pentru Primăria Generală, e o miză politică, e o miză economică. Bucureștiul e principalul motor al țării, al economiei naționale și trebuie selectată cea mai bună persoană. Eu cred că bucureștenii vor să privească înspre viitor, nu înspre trecut, și că așteaptă pur și simplu o nouă viziune pentru acest oraș, profesionistă, fără scandal, fără accente stridente, un alt mod de a face administrație și performanță”, a spus Sebastian Burduja, întrebat cum comentează declarația Gabrielei Firea, care a spus recent că ea ar fi trebuit să candideze din partea PSD, nu din partea unei coaliții.

Burduja a precizat că o candidatură comună PNL-PSD ar fi benefică pentru Primăria Capitalei, criticându-l pe actualul edil. „Din punctul meu de vedere ceea ce trebuie să se întâmple la București este schimbarea. Domnul Nicușor Dan trebuie să se întoarcă la catedră, la Institutul de Matematică, acolo nu poate să facă rău unor milioane de bucureșteni, să-i țină în frig, să îi țină în parcuri care arată ca după bombardament, și așa mai departe Bucureștiul de astăzi. Nu despre dânsul este vorba, pur și simplu cred că o candidatură comună va aduce această schimbare pe care ne-o dorim cu toții la București, fără a ne întoarce la o situație în care Bucureștiul n-a arătat mult diferit”, a afirmat Sebastian Burduja, întrebat cu privire la declarația senatoarei PSD care a spus că nu poate fi votat un candidat PNL deoarece Nicușor Dan a fost susținut în actualul mandat de această formațiune, și că ar trebui să fie candidaturi separate.

Președintele PNL București crede că ar fi o opțiune potrivită pentru PMB, evitând să spună dacă ar susține-o pe Gabriela Firea drept candidat al coaliției pentru un nou mandat.

Cred că este o decizie de nivelul conducerii celor două partide. Eu mi-am manifestat disponibilitatea, sunt președintele filialei București a PNL, mi-am prezentat public cartea de vizită, rezultatele de la Ministerele Digitalizării și Energiei și experiența de expert în dezvoltare urbană la Banca Mondială în Washington, de 4 ani de zile, cred că mă pricep la aceste lucruri. Aștept cu mare interes decizia colegilor mei pentru că sunt convins că va fi cea bună pentru bucureșteni”, a mai spus Burduja, întrebat dacă există vreo variantă în care ar susține-o pe Gabriela Firea sau este exclusă total această variantă.

Gabriela Firea, prim-vicepreședintă a PSD, a susținut că formațiunea social-democrată și PNL ar trebui să aibă candidați separați la nivelul Primăriei Capitalei, iar partea de colaborare cu liste comune să fie lăsată pentru altfel de alegeri. cum sunt cele europarlamentare sau parlamentare.

Primarul Nicuşor Dan a prezentat luni un sondaj de opinie comandat de el care arată că, în cazul în care PSD şi PNL ar avea propriul candidat la Primăria Capitalei, alegerile pentru Municipiul Bucureşti ar fi câştigate de Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, cu 40,4%. Actualul primar ar primi 39,3%, susţinut de Dreapta Unită formată din USR, Forţa Dreptei şi PMP iar candidatul PSD-PNL Sebastian Burduja ar primi 16%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite