Piedone, pe primul loc la intenția de vot la Primăria Capitalei în sondajul lui Nicușor Dan. Cu ce partide ar vota bucureștenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a prezentat rezultatele unui sondaj făcut la comanda sa în prima săptămână din luna martie.

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 FOTO: Arhivă
Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 FOTO: Arhivă

Un sondaj de opinie efectuat în perioada 2-9 martie, la comanda primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, vine cu rezultate interesante.

La întrebarea ”În general considerați că în momentul de față Municipiul București se îndreaptă într-o direcție bună sau într-o direcție greșită?”, 48,2 % au răspuns ”o direcție bună”, 47.5 au răspuns o ”o direcție greșită” iar 4,4% ”nu știu” sau ”nu răspund”.

Cea mai interesantă întrebare, privitoare la persoana pe care bucureștenii o vor vota în funcția de primar general al Capitalei dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri aduce și prima surpriză în sondajul lui Nicușor Dan. 

Astfel, pe primul loc în opțiunle bucureștenilor se află primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, din partea PP-USL, cu 40,4%. Locul secund este ocupat de Nicușor Dan (susținut de Alianța Dreapta Unită), cu 39,3%. Urmează, în ordine, Sebastian Burduja, dn partea Alianței PSD-PNL, cu 16%, Diana Șoșoacă-2,4%, Mihai Enache, Aur,-1%, Altul-1%.

De menționat că Gabriela Firea nu a fost inclusă în sondaj.

La votul pentru Consiliul General al Municipiului Focșani, pe primul loc în opțiuni este PSD-30,7%, Alianța Dreapta Unită-27,2%, Partidul Național Liberal-17,5%, Partidul SOS-4,9%, Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal-4,5%, AUR-4,1%, Alianța AER-3,9%, REPER-3,5%, Independent-0,6%, Altul-2,9%.

În fine, la întrebarea privind votul pentru alegerile europarlamentare, 45,7% au răspuns că votează Alianța PSD-PNL; 26,3-Alianța Dreapta Unită; 6,4%-AUR; 5,8%-REPER; 4,6%-PP-USL, 4,2-SOS; 4,2%-AER și 2,8%-Altul.

Sondajul a fost realizat prin interviuri telefonice, pe un eșantion de 900 de persoane, cu o eroare maximă admisă de plus sau minus 3,27%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite