Bucureștenii nu-i vor la Primăria Capitalei nici pe Gabriela Firea, nici pe Nicușor Dan. Ce spun datele ultimului sondaj

0
Publicat:

PNL București a comandat un sondaj de opinie cu scopul de a evalua preferințele electoratului din capitala țării în perspectiva alegerilor din acest an.

Gabriela Firea și Nicușor Dan, posibil principalii candidați la Primăria Capitalei
Gabriela Firea și Nicușor Dan, posibil principalii candidați la Primăria Capitalei

În luna ianuarie, PNL București a comandat un sondaj de opinie în legătură cu opțiunile publicului pentru alegerile care urmează, atât cele locale, cât și cele parlamentare.

Cum era și evident, fiind un sondaj propriu, PNL apare cu o creștere a opțiunii de vot, în funcție de tipul de alegeri.

Astfel, 21% ar fi scorul PNL în Capitală, iar 23% dintre bucureștenii care merg la vot au indicat PNL ca opțiune la parlamentare, topul fiind dominat de PSD care ar obține 28 % la parlamentare și 30% la locale.

image

Alianța Dreapta Unită, în formula USR-PMP-Forța Dreptei, figurează cu un scor de 26% la locale și 25 la parlamentare, dar și așa este peste PNL.  AUR nu prea prinde în București, unde scorul este de 7% la locale și 8% la parlamentare.

image

Din totalul participanților la sondaj, 63% au declarat că nu își doresc ca Bucureștiul să fie condus din nou de Gabriela Firea, în timp ce 57% au exprimat aceeași dezamăgire față de prestația actualului primar, Nicușor Dan.

La întrebarea „În ce măsură sunteți nemulțumit sau mulțumit de activitatea primarului general Nicusor Dan?”, 6% dintre respondenți au declarat că sunt foarte mulțumiți, iar un total de 63% fiind foarte nemulțumiți (34%) sau destul de nemulțumiți (29%) de mandatul lui Nicușor Dan.

image

Întrebați în continuare dacă Nicușor Dan ar merita sau nu să aibă încă un mandat de Primar General, 63% răspund că actualul edil nu mai merită un mandat la Primăria Capitalei (49% cu siguranță NU, 14% probabil NU). Astfel, 58% dintre bucureșteni sunt de acord cu afirmația că „Nicușor Dan este o dezamăgire pentru mine”.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de  2.387 persoane la nivelul Bucureștiului, în perioada 12-22 ianuarie, cu o marjă de eroare de +/-2%, la un nivel de probabilitate de 95%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite