Cum a fost surprins premierul Ciolacu în „patria” secretarului PSD Paul Stănescu. Mii de oameni au venit la Vișina VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a fost surprins, duminică, 26 mai 2024, într-o ipostază în care nu apare foarte des. S-a întâmplat la Vișina, în județul Olt, în localitatea natală a secretarului general al PSD Paul Stănescu.

Șeful Guvernului a ajuns duminică în localitatea natală a secretarului general al PSD, Paul Stănescu, acolo unde a avut loc sfințirea bisericii din comuna Vișina, lăcașul de cult fiind reabilitat de curând.

Cu ocazia retârnosirii bisericii au fost aduse la Vișina racla cu moaștele Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, racla cu mâna Sfântului Ierarh Nicolae și un fragment din veșmântul de la moaștele Sfântului Constantin Brâncoveanu, acestea fiind depuse în incinta sfântului lăcaș, spre închinare.

Vizită pe repede-înainte în Slatina

Premierul Marcel Ciolacu a ajuns la Vișina înainte de ora prânzului, după ce a făcut o scurtă vizită în Slatina, unde s-a întâlnit cu mai mulți producători locali, în piața volantă din parcarea Consiliului Județean Olt.

Marcel Ciolacu a trecut mai întâi pe la Slatina FOTO: A.M.
Marcel Ciolacu a trecut mai întâi pe la Slatina FOTO: A.M.

Ulterior a vizitat, tot în Slatina, un parc pe care primarul municipiului Slatina îl va inaugura la începutul lunii iunie, iar de aici programul premierului în județul Olt nu a mai fost dezvăluit.

Marcel Ciolacu a fost însă surprins ulterior la aproape 80 de kilometri de Slatina, la Vișina, acolo unde mii de cetățeni au mers pentru a participa la importanta slujbă religioasă de retârnosire a bisericii și pentru a se închina la moaștele Sfântului Voievod Constantiin Brâncoveanu, aduse special pentru această ocazie.

Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu – mitropolitul Olteniei, ÎPS Părinte Iosif – Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale și PS Părinte Sebastian – episcopul Slatinei și Romanaților și de zeci de preoți din Protoieria Corabia.

Premierul Marcel Ciolacu, însoțit de Paul Stănescu, de președintele CJ Olt și de mai mulți politicieni din Olt,  a stat câteva minute la slujba oficiată în curtea lăcașului de cult. A intrat apoi în biserica proaspăt renovată, de asemenea însoțit de senatorul Paul Stănescu, de președintele CJ Olt, Marius Oprescu, dar și de alți oficiali, totul sub atenta supraveghere a ofițerilor SPP.

Ciolacu și-a sprijinit fruntea pe racla cu moașttele Sf. Constantin Brâncoveanu FOTO: capturra video
Ciolacu și-a sprijinit fruntea pe racla cu moașttele Sf. Constantin Brâncoveanu FOTO: capturra video

Ciolacu s-a închinat, a admirat pictura refăcută, după care s-a îndreptat către racla cu moaștele Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, unde a poposit preț de câteva secunde, sprijinindu-și fruntea de raclă.

S-a îndreptat apoi către a doua raclă, Paul Stănescu i-a explicat ceva legat de Icoana făcătoare de minuni a Sfântului Ierarh Nicolae, iar la final un preot l-a miruit.

Marcel Ciolacu a trecut apoi prin altar și a părăsit biserica, fiind așteptat în comuna vecină, Izbiceni, pentru o acțiune electorală. În aceeași localitate, dar la primele ore ale dimineții, duminică s-a aflat și fostul premier Nicolae Ciucă, tot pentru o acțiune electorală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite