Ciolacu și Ciucă, cu arma în mână la expoziția Black Sea Defense and Aerospace FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii coaliției, premierul Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au participat la deschiderea expoziției Black Sea Defense and Aerospace, iar după susținerea discursului cei doi oficiali au inspectat armele expuse.  

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au fost suprinși în imagini în timp ce inspectau armele expoziției. 

La eveniment premierul a precizat că industria românească de apărare va aduce contracte impresionante de miliarde de euro. „În contextul conflictului sângeros din Ucraina, revitalizarea industriei naționale de apărare a devenit o prioritate a guvernului pe care îl conduc”, a explicat premierul. 

Șeful Guvernului a adăugat că România are astăzi perspectiva ca „industria românească de apărare să aducă, în scurtă vreme, contracte impresionante și să ruleze în economie miliarde de euro, dezvoltând zeci şi sute de alte companii furnizoare pe orizontală, iar cel mai bun exemplu este faptul că, astăzi, la acest eveniment se vor semna înțelegeri comerciale cu importanți parteneri internaționali”.

Ciolacu: „România are proiecte mari deja parafate”

„Uzina Mecanică din Cugir va produce arme și armament cu tehnologie NATO, alături de o companie germană. Romarm şi concernul american General Dynamics dezvoltă un parteneriat pentru modernizarea și dezvoltarea de noi capacități pentru producția de muniții de calibru mare, la standarde NATO. Iar Romaero, căruia mulți îi cântau deja prohodul, revine ca important furnizor al serviciilor de întreținere și reparații la aeronavele Boeing și Airbus. Va semna un memorandum cu un partener de tradiție din Ungaria”, a adăugat el.

Dincolo de aceste înțelegeri, sunt proiecte mari, deja parafate cu concerne din Statele Unite, Germania, Coreea de Sud, Franța și multe alte state, a mai spus premierul.

Ciucă: „Apărarea începe acasă”

La rândul său, șeful PNL și lider al Senatului României, Nicolae Ciucă, a punctat într-un mesaj transmis pe Facebook că „apărarea începe acasă, unde avem datoria de a consolida două direcții esențiale: revigorarea industriei de apărare și adaptarea la amenințările actuale”.

„România a avut o tradiție în zona industriei de apărare, pe care o putem relua. Investițiile planificate în acest domeniu vor întări siguranța țării și ne vor transforma într-un furnizor de securitate în regiune. Mă bucură faptul că România are capacitatea de a organiza manifestări de un asemenea calibru, BSDA fiind cea mai mare expoziție de acest fel organizată la noi până în prezent”, a mai spus Nicolae Ciucă.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite