Ciolacu îl contrazice pe Boloș privind reducerea prețurilor: Comisia Europeană nu acceptă TVA 0%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a contrazis ideea privind scăderea TVA la 0%, despre care a vorbit ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, într-o emisiune la Digi24. Șeful Guvernului a explicat că varianta nu este acceptat de Comisia Europeană. 

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

  „Există o recomandare a Comisiei Europene să avem doar două praguri de TVA. Am văzut foarte des în spațiul public vorbind despre TVA 0%. Vă anunț oficial că acest lucru nu se poate. Comisia Europeană nu acceptă nicio astfel de variantă pentru niciun fel de produs”, a susținut premierul Marcel Ciolacu.

În același timp, premierul Marcel Ciolacu anunțat că va fi luată o decizie privind schema de scădere a prețurilor la alimentele de bază, în urma unei discuții cu fostul premier și cu miniștrii de Finanțe și Fonduri Europene. Potrivit șefului Executivului român, măsura ar urma să fie adoptată joi.

Totodată, premierul a arătat că „orice reducere la TVA a adus o ieftinire pe o perioadă foarte limitată de timp. A adus o colectare mai mică la stat, iar în două săptămâni prețurile au fost la fel, nu a funcționat”.

  Într-un interviu pentru Digi24, Marcel Boloș a precizat că pentru reducerea prețurilor, cea mai bună soluție ar fi una mixtă: acord de reducere voluntară, dar și un act normativ care să reducă TVA, precizând că ministerul pe care îl conduce în prezentă are în analiză o cotă standard. „N-aș vrea să dau o cotă standard de 0%, dar oricum există această analiză la nivelul Ministerului de Finanțe, pentru ca să avem un pachet de produse alimentare de bază, pentru care să avem o cotă de TVA redusă, revizuită”, a susținut Boloș, potrivit sursei citate. 

  În privința faptului că fostul premier liberal, Nicolae Ciucă, a avertizat asupra unei penurii, premierul Marcel Ciolacu a susținut că astăzi va fi luată o decizie. „Azi vom avea aceleași informații și vom lua o decizie. Nu voi acceptă că o Coaliție să conducă guvernul, dar la fel cum a făcut domnul Ciucă, deciziile majore se iau împreună și am înțeles ce s-a intâmplat în Ungaria, a fost o penurie”, a explicat premierul.    

„Azi vom ieși cu o formă pe care doresc să o aprobăm joi în ședința de guvern”, a conchis șeful Executivului român, arătând că un acord trebuie să privească toți actorii de pe piață, nu numai retailerii.   

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite