Când va adopta Guvernul o decizie privind schema de reducere a prețurilor la alimentele de bază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va fi luată o decizie privind schema de scădere a prețurilor la alimentele de bază, în urma unei discuții cu fostul premier și cu miniștrii de Finanțe și Fonduri Europene. Potrivit șefului Executivului român, măsura ar urma să fie adoptată joi. 

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

„Există recomandarea Comisiei Europene să avem doar două praguri, TVA 0 nu se poate, Comisia Europeana nu acceptă pentru niciun fel de produs. Cum nici o propunere să nu mai plătim curent sau telefonul nu funcționează”, a spus premierul, informând că va avea o întâlnire cu șeful PNL, Nicolae Ciucă și cu ministrul de Finanțe și cel al Fondurilor Europene, începând cu 15.30. 

Totodată, premierul a arătat: „Sunt convins că vom lua o decizie, dar orice reducere la TVA a adus o ieftinire pe o perioadă foarte limitată de timp. A adus o colectare mai mică la stat, iar în două săptămâni prețurile au fost la fel, nu a funcționat”.

„Eu nu vorbesc de prețuri plafonate, eu vorbesc de o schemă aplicată pe întreg lanțul și voi veni cu ea în Guvern, indiferent dacă vorbim de acord. Acordul nu poți să îl faci numai cu retailerii, trebuie văzut tabloul întreg și am să îmi asum acest lucru pentru că trebuie făcut”, a mai spus Ciolacu.  

În privința faptului că fostul premier liberal, Nicolae Ciucă, a avertizat asupra unei penurii, premierul Marcel Ciolacu a susținut că astăzi va fi luată o decizie. „Azi vom avea aceleași informații și vom lua o decizie. Nu voi acceptă că o Coaliție să conducă guvernul, dar la fel cum a făcut domnul Ciucă, deciziile majore se iau împreună și am înțeles ce s-a intâmplat în Ungaria, a fost o penurie”, a explicat premierul.  

„Azi vom ieși cu o formă pe care doresc să o aprobăm joi în ședința de guvern”, a conchis șeful Executivului român, arătând că un acord trebuie să privească toți actorii de pe piață, nu numai retailerii. 

Acord cu marile magazine pentru scăăderea prețurilor la alimentele de bază

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat încă de săptămâna trecută îndeplinirea condițiilor necesare pentru finalizarea unui act normativ care să prevadă scăderea prețurilor la alimentele de bază. Potrivit șefului de guvern, marile lanțuri de magazine au transmis deja o primă listă cu alimentele vizate. 

Potrivit premierului, „asta înseamnă o scădere garantată a prețului la unele produse de bază din gama celor indispensabile populației și aici ne referim foarte clar la pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume șii fructe proaspete”. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite