Ciucă: Vom continua proiectele de modernizare a României. Aşa cum ne-am angajat, nu introducem noi taxe şi impozite

0
Publicat:

Președintele PNL, Nicolae Ciucă a subliniat, în urma primei ședințe a conducerii partidului de anul acesta, că nu vor fi introduse noi taxe şi impozite, conform angajamentului formaţiunii.

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

„Am avut astăzi prima ședința a Biroului Politic Național al PNL din 2024, un an complex, cu multe provocări, în care este esențial să asigurăm un echilibru între activitatea politică și cea guvernamentală. În acest an, vom continua proiectele de modernizare a României și ne vom menține prioritățile, așa cum le-am definit în construcția bugetară. Continuăm investițiile pentru dezvoltarea țării și avem grijă de categoriile vulnerabile. Îmbunătățim infrastructura de transport, din educație și din sănătate. Și, așa cum ne-am angajat, nu introducem noi taxe și impozite”, a transmis șeful PNL pe Facebook, în urma primei ședințe a conducerii partidului de anul acesta.  

Totodată, potrivit șefului PNL, printre subiectele discutate au mai fost o serie de aspecte organizatorice, printre care definitivarea fuziunii cu ALDE, acțiunile realizate cu ocazia zilei de 24 ianuarie, dar și organizarea de către PNL, la București, a congresului PPE din martie.

Este un eveniment deosebit de important, la care vor fi prezenți lideri din mai multe țări europene și care va consolida poziția României pe harta politicii internaționale”, a mai arătat șeful PNL.

Eurodeputatul Siegfried Mureșan (PNL/PPE) a afirmat la finalul anului trecut, într-un interviu pentru „Adevărul”, că la Congresul popularilor care va avea loc la București, în martie, va fi stabilită atât strategia de campanie a familiei politice, dar și bazele programului de guvernare pentru UE în perioada 2024-2029.

„Am propus organizarea Congresului PPE la București din câteva motive. În primul rând, pentru a arăta întregii Uniuni Europene lucrurile care s-au făcut în România în ultimii ani, pentru a arăta atitudinea pro-europeană a oamenilor și a autorităților, care de la începutul crizei generate de coronavirus au lucrat în strânsă colaborare cu instituțiile europene. Care de la începutul invaziei ilegale și ilegitime a armatei ruse în Ucraina s-au mobilizat. (...) Considerăm decizia PPE de a veni la București un mesaj de solidaritate cu România, cu toate statele din Europa Centrală și Est care au dus greul războiului, dar este un mesaj încurajator și pentru Rep. Moldova și Ucraina. Vrem să arătăm forța PNL, ca principal partid de guvernământ în ultimii ani, ca partid în deplin spirit european. E un semn de încredere în noi ca partid faptul că toți liderii europeni, președinta CE, a PE, peste 15 șefi de state și de guverne din UE și state din vecinătate se vor afla alături de noi. Va fi un important mesaj de susținere pentru PNL la începutul anului electoral”, a spus Siegfried Mureșan la acel moment.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite