Congres al PPE la București, înainte de europarlamentarele din 2024

0
Publicat:

Adunarea politică a Partidului Popular European (PPE), cea mai mare familie politică din Europa, a decis, marți, ca Partidul Național Liberal (PNL) să găzduiască, la București, Congresul PPE dinaintea alegerilor europarlamentare din 2024.

Conducerea PPE FOTO Facebook Nicolae Ciucă
Conducerea PPE FOTO Facebook Nicolae Ciucă

Decizia PPE de a organiza la București cea mai importantă reuniune a sa arată încrederea de care se bucură Partidul Național Liberal și președintele Klaus Iohannis în cadrul celei mai mari familii politice europene. Alegerea României reprezintă un mesaj de susținere și de solidaritate pentru toate statele din Europa Centrală și de Est, care au făcut eforturi deosebite în contextul invadării Ucrainei de către armata rusă. Obiectivul principal al congresului de la București va fi adoptarea strategiei PPE pentru alegerile europarlamentare”, a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

La eveniment vor participa peste 2.000 de delegați din peste 40 de țări, printre care vor fi toți șefii de state și de guverne și președinții de partide din partea PPE, alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, precum și toți comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.

Prin organizarea acestui Congres, PNL va oferi un cadru de dezbatere proeuropeană. Sunt convins că toate deciziile pe care le vom lua la București vor contribui la câștigarea alegerilor europarlamentare, care vor consolida PPE ca principală forță politică pentru următorii 5 ani”, a adăugat europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Partidului Popular European.

Alegerile europarlamentare, între 6 și 9 iunie

La nivel european, alegerile europarlamentare vor avea loc între 6 și 9 iunie. În România, stat în care alegerile au loc tradițional duminică, europarlamentarele ar urma să fie pe 9 iunie. 

34 de locuri de eurodeputați are România, după ieșirea Marii Britanii din UE.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite