Ciucă, întâlnire cu românii din Coreea: Îi așteptăm acasă, în România, fie în vizită, fie să se întoarcă

0
Publicat:

Premierul României s-a întâlnit astăzi cu comunitatea de români din capitala Republicii Coreea, ocazie cu care le-a transmis acestora că îi așteaptă acasă, în România.

Nicolae Ciucă, întâlnire cu reprezentanții comunității românești din Republica Coreea FOTO: gov.ro
Nicolae Ciucă, întâlnire cu reprezentanții comunității românești din Republica Coreea FOTO: gov.ro

„Am fost deosebit de emoționat să întâlnesc, la mii de kilometri distanță de țară, români care studiază, trăiesc și muncesc în Republica Coreea. M-am bucurat să văd dorința lor de a rămâne în legătură strânsă cu familiile din țară și de a se informa despre tot ce se întâmplă în România. Le-am transmis aprecierea mea pentru modul în care au reușit să se integreze în societatea sud-coreeană, într-o cultură foarte diferită, păstrând însă aproape de suflet identitatea, limba, cultura și valorile românești”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul susține că dialogul cu autoritățile din Seul dă încredere „că vom dezvolta colaborarea noastră bilaterală atât în domeniile politic și economic, dar și în cele ale culturii, educației și tineretului, iar comunitatea românească din Republica Coreea va avea o contribuție însemnată”.

În cadrul întâlnirii premierul le-a urat românilor din Seul sărbători fericite și le-a transmis că îi așteaptă în România, în vizită sau definitiv.

„Am folosit acest prilej să le transmit direct Sărbători binecuvântate și să le spun că îi așteptăm cu drag acasă, în România, fie în vizită, fie să se întoarcă în țara în care s-au născut”, a conchis Nicolae Ciucă.

Întrevedere cu omologul coreean

Premierul Nicolae Ciucă a avut miercuri, 21 decembrie, la Seul, o întrevedere cu omologul sud-coreean, Han Duck-soo, fiind într-o vizită oficială în Republica Coreea împreună cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și o delegație guvernamentală și parlamentară, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului. 

Șeful Executivului a transmis că întărirea cooperării bilaterale cu aceste stat „este cu atât mai semnificativă având în vedere contextul geopolitic și economic marcat de provocări multiple, dar și de oportunități importante” și „este necesar să oferim un nou impuls pentru atingerea obiectivelor Parteneriatului nostru Strategic, singurul pe care România îl are cu o țară asiatică”. 

Sperăm să celebrăm în cursul anului viitor 15 ani de colaborare în cadrul Parteneriatului Strategic prin vizita în România a omologului meu sud-coreean, domnul prim-ministru Han Duck-soo, și prin noi proiecte care să relanseze cooperarea noastră în plan politic, economic și sectorial”, a mai transmis premierul României.

Premierul Nicolae Ciucă se află în perioada 21-23 decembrie într-o vizită oficială în Coreea de Nord. Acesta este însoțit de către președintele PSD și o delegație din Camera Deputaților, dar și de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, Ligia Deca, ministrul Educaţiei, Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, Florin Spătaru, ministru Economiei, Virgil Popescu, Ministrul Energiei, Cosmin Ghiţă, directorul Nuclearelectrica.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite