Ciucă: Nivel record al investițiilor străine pentru primele zece luni ale anului

0
Publicat:

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat că România are „o economie stabilă şi performantă”, arătând că, potrivit datelor BNR, „investițiile străine directe au ajuns la un nivel record pentru primele zece luni ale acestui an”. 

Premieruln susține că marii investitori văd perspectivele de creștere ale economiei FOTO Arhivă
Premieruln susține că marii investitori văd perspectivele de creștere ale economiei FOTO Arhivă

„Investițiile străine directe au ajuns la un nivel record pentru primele zece luni ale acestui an”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă într-o postare pe Facebook.

Totodată, premierul a arătat că, „potrivit estimării BNR, 2022 va fi anul cu cele mai importante investiții străine”, iar acest „indicator ne arată că marii investitori văd, foarte clar, perspectivele de creștere pe termen lung ale economiei românești și includ România în calculele care implică plasarea de capital”.

„O spun cu toată convingerea: România este o țară cu o economie stabilă și performantă, iar acest lucru este confirmat de încrederea pe care o au investitorii în capacitatea de dezvoltare a țării”, a subliniat șeful Guvernului român.

Nicolae Ciucă mai argumentat că „intrarea masivă în țară a investițiilor se observă în rata de creștere a economiei naționale, multiplele oportunități de afaceri care apar pe piața internă, dar și crearea de noi locuri de muncă în perioada următoare, atât de necesare creșterii nivelului de trai al tuturor”.

Estimările Comisiei Europene

Șeful Guvernului sublinia luna trecută că estimările Comisiei Europene privind îmbunătăţirea „substanţială” a perspectivei de creştere economică a României, de la 3,9% la 5,8% în acest an, oferă un plus de încredere investitorilor români şi străini.

„Faptul că, într-un an atât de complicat, România a reuşit să-şi păstreze atractivitatea ca destinaţie de business este datorat, în mare măsură, curajului dovedit de antreprenori şi capacităţii lor de a se adapta permanent. O contribuţie definitorie o au investiţiile private şi publice, respectiv liniile de finanţare deschise din fondurile naţionale şi europene, inclusiv prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, precum şi măsurile guvernamentale prin care am preluat presiunea creşterii preţurilor la energie”, a transmis Ciucă, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.

El a adăugat că soluţiile pe termen scurt şi mediu, precum cele de plafonare şi compensare a preţurilor la energie, adaptate inclusiv prin deciziile stabilite vineri în Guvern, sunt complementare celor pe termen lung, ce tind spre obiectivul de atingere a independenţei energetice.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite