Ciucă, despre suspendarea zborurilor Wizz Air către și dinspre Chișinău: Nu există niciun motiv

0
Publicat:

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, într-o conferință de presă comună cu Marcel Ciolacu, că din discuțiile pe care le-a avut cu omologul moldovean nu există niciun motiv pentru ca Wizz Air să suspende zborurile către și dinspre Chișinău.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV
Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV

„Suspendarea zborurilor? Din discuţiile pe care le-am avut cu premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a rezultat foarte clar că nu existau motive ca Wizz Air să îşi suspende zborurile. Ca atare, nu există acest pericol în momentul de faţă”, a declarat acesta, în conferinţa de presă susţinută de la Târgu Mureş. 

Nicolae Ciucă a precizat că România este o țară membru a NATO, iar posibilitatea unui atac este puțin probabilă în momentul de față.

Explicația premierului vine după ce compania aeriană Wizz Air a anunțat luni, 27 februarie, că va suspenda toate zborurile către și dinspre Chișinău, începând din data de 14 martie. 

Potrivit companiei aeriene, decizia vine în contextul evoluțiile recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării.

Wizz Air a monitorizat îndeaproape situaţia securităţii din Moldova şi a fost în permanenţă în contact cu diverse autorităţi şi agenţii locale şi internaţionale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranţă şi securitate ale operaţiunilor. Siguranţa pasagerilor şi a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chişinău începând cu data de 14 martie", se arată într-un comunicat al companiei.

Compania a anunțat că va oferi zboruri suplimentare din Iaşi, pentru a sprijini pasagerii din Chişinău. Acest lucru presupune o nouă rută de la Iaşi către Berlin, precum şi creşterea frecvenţei zborurilor către Barcelona, Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton şi Treviso din Iaşi, care este cea mai apropiată destinaţie din reţeaua Wizz Air.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite