Ciucă, de Ziua Bucovinei: Trebuie să ne asigurăm că îi oferim perspective pentru viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Nicolae Ciucă a trasnsmis, cu ocazia Zilei Bucovinei, că pentru această zonă trebuie asigurate perspective pentru prezent și viitor, prin sprijin pentru accesarea fondurilor europene sau a altor programe finanțate de stat.

Prermierul a subliniat că Bucovina se evidenţiază ca un tărâm al tradiţiilor FOTO Arhivă
Prermierul a subliniat că Bucovina se evidenţiază ca un tărâm al tradiţiilor FOTO Arhivă

„Astăzi este sărbătoarea mândrei și dulcei Bucovine, care marchează 104 ani de la unirea acestui ținut istoric cu celelalte țări românești, la 28 noiembrie 1918, un moment de suflet al tuturor românilor bucovineni și o etapă importantă care a contribuit la desăvârșirea visului de unitate al tuturor românilor, odată cu Marea Unire”, a transmis premierul Nicolae Ciucă de Ziua Bucovinei. 

Premierul a explicat că „indiferent de schimbările pe care istoria le-a mai adus destinului său, Bucovina se evidențiază ca un tărâm al tradițiilor, al valorilor culturale, al credinței și al frumuseții naturii, toate acestea împletite cu istoria, buna conviețuire și ospitalitatea deosebită a oamenilor”, iar „obiectivele culturale și istorice, satele tradiționale bucovinene care sunt adevărate muzee în aer liber și frumusețea naturii fac din Bucovina una dintre cele mai apreciate destinații turistice, atât pentru români, cât și pentru turiștii din alte țări”.

Am avut ocazia de multe ori să vizitez și să admir aceste locuri și am apreciat de fiecare dată frumusețea lor, dar și cât de primitori și gospodari sunt oamenii și spiritul de solidaritate de care au dat dovadă anul acesta în acțiunile de sprijin pentru refugiații din Ucraina, printre care s-au numărat și mulți etnici români din teritoriul bucovinean de peste graniță nevoiți să fugă din calea agresiunii militare ruse”, a mai trabnsmis Ciucă. 

Totodată, șeful Executivului a mai arătat că își dorești „ca tot acest patrimoniu material, cultural, istoric și uman să rămână intact, dar să ne asigurăm că oferim perspective și pentru prezent și viitor, prin sprijin pentru accesarea fondurilor europene cu care pot fi implementate proiecte de interes local”, dar și prin alte măsuri precum Programul guvernamental ”Sprijin pentru România”.

Cum a fost sărbătorită Ziua Bucovinei, în pandemia de COVID-19

Anul trecut autorităţile au dezvelit statuia lui Franz cavaler des Loges, primarului care a adus Suceava de la statutul de sat la cel de oraş, în urma unor investiţii considerate o utopie în urmă cu 100 de ani. De asemenea, locuitorii l-au omagiat de dr. Iancu Flondor, artizanul unirii Bucovinei cu ţara.

În 2020, ca urmare a pandemiei de coronavirus, Suceava a renunţat la organizarea evenimentelor tradiţionale în aer liber: Târgul de Crăciun, Revelionul sau Ziua Bucovinei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite