Muraru îi cere lui Grindeanu să se opună organizării de petreceri lăutărești în Trenul Regal

0
0

Liderul PNL Iași îi cere ministrului Transporturilor să se opună organizării, de o companie, a unor petreceri lăutărești, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, fiind deja anunțat un asemenea eveniment.

Alexandru Muraru, apel adresat ministrului Transporturilor FOTO Arhivă
Alexandru Muraru, apel adresat ministrului Transporturilor FOTO Arhivă

Atingerea adusă valorilor istorice prin închirierea Trenului Regal de către o companie care intenționează să organizeze în vagoanele regale petreceri lăutărești pentru 1 Decembrie este intolerabilă și trebuie stopată imediat. Am primit cu multă îngrijorare informația potrivit căreia trenul regal care l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum, la Curtea de Argeş, urmează să găzduiască, cu girul Societății Feroviare de Turism SA, o petrecere cu “muzică lăutărească și brânzeturi fine”, pentru un eveniment privat”, precizează Alexandru Muraru, care e și consilier al lui Nicolae Ciucă, pe probleme de xenofobie și antisemitism.

Liberalul susține că reprezentanții Casei Regale nu ar fi de acord cu un asemenea eveniment. „Casa Regală și opinia publică dezaprobă vehement acest tip de manifestare în trenul în care patru generații ale Familiei Regale au trăit momente istorice. Din acest motiv, îi solicit public ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să intervină urgent și să oprească iminenta ofensă adusă memoriei acestui simbol național al istoriei noastre”, a completat Muraru.

Gestul, inacceptabil

Organizarea de petreceri cu taraf și muzică lăutărească în Trenul Regal este inacceptabilă într-o societate românească care manifestă un deosebit respect pentru valorile promovate de Familia Regală. Garanțiile date de către organizatorii petrecerii lăutărești, tocmai în anul centenarului încoronării a celui care a comandat trenul, Rege Ferdinand I, nu au nicio valoare, având obligația morală să renunțe la acest demers și apoi să ceară scuze publice pentru tentativa de închiriere a istoriei pentru petreceri lăutărești”, mai arată deputatul PNL.

Muraru consideră că o ignorare a situației ar fi un precedent periculos. „Ministrul Transporurilor trebuie să înțeleagă faptul că lipsa de reacție într-o asemenea situație înseamnă lipsa de respect pentru Casa Regală și opinia publică generală, lăsând să genereze un precedent periculos pentru simbolistica istorică și identitatea regală”, a conchis Muraru.

La cuțite cu PSD-iștii ieșeni

Alexandru Muraru este cunoscut pentru unele ieșiri care nu sunt în linia generală a colaborării PNL-PSD, fiind și cel care a indicat faptul că ar fi o posibilă variantă ca rocada de premieri să nu mai aibă loc în 2023. De asemenea, nici cu UDMR nu are o relație prea bună, în condițiile în care a fost liberalul care a insistat că CNCD ar trebui să aplice o sancțiune lui Viktor Orban, după afirmațiile rasiste ale premierului maghiar la Băile Tușnad. 

Social-democrații ieșeni l-au luat în numeroase rânduri la țintă pe Muraru, fiindu-i reamintit faptu că e președele unei filiale în care sunt acceptate persoane care au probleme cu legea, cum sunt cazurile Costel Alexe și Mihai Chirica, președintele CJ Iași, respectiv primarul orașului.

Preşedintele PNL Iaşi, Alexandru Muraru, a prezentat, într-o conferinţă de presă, un sondaj realizat de casa de sondare INSCOP Research la Iaşi, referitor la poziţionarea partidelor politice şi calitatea vieţii. Astfel, rezultatele indică faptul că, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri, atât la nivel uninominal, cât şi la nivel de partid politic, PNL Iaşi ar câştiga toate formele de scrutin, locale şi parlamentare.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite