Ciucă ar fi fost informat cu privire la ororile din „azilele groazei” | DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Nicolae Ciucă ar fi primit trei sesizări cu privire la „azilele groazei”, relatează Digi24. Potrivit unui document citat de publicație, Centrul de Resurse Juridice a transmis prima dată pe 1 martie un memoriu pentru a-i cere premierului să preia coordonarea. Un alt document arată că Judecătoria Buftea a fost sesizată de Corpul de Control al premierului în data de 8 martie.

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Centrului de Resurse Juridice arată în documentul publicat de Digi24 că au fost sesizate „toate instituțiile implicate sau cu competența în materie”: Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Ilfov, DGASPC Sector 3.  

„Solicităm să preluați coordonarea demersurilor demarate de către CRJ așa cum acestea au fost anterior enumerate, în contextul în care nu am identificat un alt for superior care să îşi asume coordonarea unei comisii care să cerceteze şi să corecteze cauzele instituţionale de la nivel central şi local care de peste două decenii favorizează apariţia abuzurilor în instituțiile sesizate în speță, şi lasă fără apărare zeci de mii de persoane cu dizabilităţi, minori, adulţi şi vârstnici”, au cerut reprezentanții Centrului de Resurse Juridice în sesizarea transmis premierului pe 1 martie.

Totodată, reprezentanții CRJ au notat: „deși termenul legal a expirat, fie nu am recepționat niciun fel de răspuns, fie răspunsurile recepționate au fost întru totul evazive, superficiale sau neîntemeiate, relevând situații diametral opuse față de cele constatate de echipa CRJ la fața locului. Precizăm că am depus și plângeri penale cu privire la aspectele constatate, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea”. 

Potrivit sursei citate, sesizarea, datată 28 februarie, a fost trimisă pe 1 martie la Cancelaria premierului și către consilierul de stat Mădălina Turza. Ulterior, după ce nu a primit răspuns timp de mai bine de o lună, Centrul de Resurse Juridice a revenit cu aceeași sesizare pe 10 aprilie și pe 11 aprilie. 

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat în spațiul public, după izbucnirea scandalului privind „azilele groazei”, că nu a fost informat cu privire la condițiile în care trăiau bătrânii. 

Corpul de Control al premierului a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea

Corpul de Control al premierului a sesizat în data de 8 martie 2023 Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea cu privire la faptele reclamate prin adresa primită în data de 22 februarie 2023, potrivit unui document intrat în posesia „Adevărul”. 

Atfel că, la data primirii Memoriului din partea Centrului pentru Resurse Juridice, Corpul de Control al Prim-Ministrului efectua deja demersuri cu privire la aspectele semnalate.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite